Det er ikke tabu at tro på Gud

– Jeg har fået positiv respons fra både kendte og ukendte. Der er også nogle negative, men dem har jeg ikke læst, siger Jeanette Roager, efter at Dr. dk i sidste uge skrev om hendes tro.

Dramaserien ’Herrens Veje’ giver folk anledning til at snakke om tro. Og det gør Jeanette Roager gerne.

– Det første jeg fortæller folk om mig selv, er, at jeg er kristen, for det er en stor del af min identitet.

Det fortæller 22-årige Jeanette Trelborg Roager på Dr.dk i forbindelse med første afsnit af dramaserien ’Herrens veje’. Og hun oplever ikke – som provsten Johannes Krogh – at det er mere kontroversielt at tale om troen på Gud end om sex.

Jeanette er nemlig vokset op i et kristent hjem. Og Dr.dk beskriver, at ” bordbøn, bibellæsning og deltagelse i kristne arrangementer var en del af pakken”.
– Jeg tror på, at det ikke er en tilfældighed, at jeg er her, men at jeg er villet af Gud. Jesus elsker mig, og han elsker mig, uanset hvad jeg gør, siger Jeanette.

Skal ikke være perfekt

Jeanette er netop begyndt på psykologistudiet på Københavns Universitet – og troen er med i hverdagen og studielivet.

– Det er ikke sådan, at jeg skal leve op til de her krav og have de her karakterer, men jeg kan få lov til at være den, jeg er, og vide, at jeg er elsket. Det er helt vildt frisættende i mit liv, at jeg har det som udgangspunkt, siger Jeanette.

Ventede med sex

Jeanette føler sig ikke anderledes end de venner, som ikke er kristne. Hun går også i byen for at feste og drikke alkohol – dog bare ”i moderate mængder”.

Men efter en tur i byen vender Jeanette hjem til sin ægtemand, Kristoffer, som hun blev gift med den 5. august. De to mødtes på en kristen højskole for to år siden. Og som det hedder i DRs artikel ”det at være gift har en hel særlig betydning for de to.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– For os betyder ægteskabet rigtig meget, i forhold til at vi ikke havde lyst til at flytte sammen eller have sex, før vi blev gift. Hele det liv, vi har valgt at leve sammen, har vi kunnet få gennem ægteskabet og alt, hvad det indebærer, siger Jeanette.”

Tro som identitet

På Københavns Universitet er folk som regel posistive, når Jeanette fortæller om sin tro:
– Hvis der for eksempel er en runde, hvor man skal sige lidt om sig selv, så ville jeg typisk sige der, at jeg er kristen, fordi det er så stor en del af min identitet. De ville ikke rigtig vide, hvem jeg var, hvis jeg ikke sagde det, siger hun.

Reaktionerne er som regel positive. Folk spørger ind til det og synes, at det lyder spændende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



– Hvis jeg bare siger, at jeg er kristen, er folk også så høflige, at de ikke begynder at sætte spørgsmålstegn ved min livsanskuelse, ligesom jeg ikke sætter spørgsmålstegn ved deres, siger hun.

’Fiskerne’ er skræmmende

Den nye dramaserie sætter fokus på tro, men emnet bliver somme tider fremstillet forkert, så ”religion bliver sat op som et skræmmebillede”. Fx. Hans Kirks roman ’Fiskerne’ fra 1928 beskriver en type kristendom, som Jeanette slet ikke kan genkende.

– Bogen har været med til at skabe utrolig mange fordomme om missionsforeningerne i Danmark. Jeg synes, det er en forfærdelig kristendom, der bliver portrætteret i den bog. En kristendom, jeg ikke kan identificere mig med, slutter Jeanette Roager.