Ny generalsekretær i Israelsmissionen

”Trods fortidens forsyndelser har vi kristne taleret overfor det jødiske folk.”

Da Bodil Skjøtt har valgt at gå på pension per 31. december 2017, har landsstyret i Israelsmissionen ansat Arne Pedersen som ny generalsekretær pr. 1. januar 2018.

Arne Pedersen kommer fra en stilling som kommunikationssekretær i samme organisation, hvor han har været ansat siden 2012.
”Arne har i mange år været en passioneret del af Israelsmissionens arbejde,” fortæller formanden for Israelsmissionen, Krista Rosenlund Bellows.
”Vi får en generalsekretær, som allerede kender vores arbejde og organisationskultur samtidig med, at vi har stor tillid til, at Arne kan bidrage til udviklingen af Israelsmissionen i en god og positiv retning.”

Jøder må kende Jesus

Arne Pedersen blev medlem af Israelsmissionens Unge i 2002 og har siden været en del af enten Israelsmissionens Unges lokalarbejde, de unges landsbestyrelse eller landsstyret indtil ansættelsen i 2012.

”Lige siden jeg ved en kirkekaffe i 2002 hørte Efraim Goldstein fortælle om jøder, der tror på Jesus som Messias, har jeg følt et kald til at arbejde for, at flere jøder må komme til at kende Jesus som også deres Messias,” fortæller Arne.

”På trods af alle kirkens forsyndelser op gennem tiden, har vi ikke mistet vores taleret over for det jødiske folk.

Som kirke må vi frimodigt insistere på, at hvis Jesus ikke er jødernes Messias – så er han heller ikke Kristus for os. Dét er gode nyheder – og dem skal vi naturligvis dele med det jødiske folk!
Det glæder jeg mig til at arbejde for i fællesskab med resten af den store Israelsmissions-familie,” siger den nye general.

Arne Pedersen er 39 år, cand.mag. i medievidenskab med individuel tilrettelagt tilvalg i teologi og er i øjeblikket i gang med bacheloruddannelsen i teologi ved Menighedsfakultetet i Aarhus.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Gammelt selskab

Israelsmissionen blev stiftet i 1885 af kvinder i en sykreds til fordel for mission blandt jøder.

I starten var arbejdet koncentreret om jøder i Østeuropa. Under 2. verdenskrig var missionens medlemmer involveret i at hjælpe jøder med at flygte. Senere havde DIM arbejde blandt jøder i Sydamerika og i Nice i Frankrig. I 1953 sendt man sin første missionær til det engelske mandatområde Palæstina – det nuværende Israel.

Fra 1966 samarbejdede DIM med Dansk Kirke i Udlandet om en dansk præst i Jerusalem. Fra 1975 sendte man danske sygeplejersker til at hjælpe på et plejehjem i Haifa. Fra 1982 fokuserede man på teologiske studier ved Caspari-centret. Og siden 1998 har DIM samarbejdet med det finske missionsselskab FELM om mission i Tel Aviv, hvortil der er udsendt en dansk præst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Dansk Israels Mission er et af de missionsselskaber, som har til huse på Torvet ved Menighedsfakultetet i Aarhus.