Fodgaard bliver sognepræst

Cand.theol. Jesper Fodgaard overtager Allan Graugaard Nielsens stilling som sognepræst i Vor Frelsers Kirke i Aalborg fra 1.2.2018

Jesper Fodgaard kommer fra en stilling som præst i Aalborg Valgmenighed, hvor han har virket i 9 1/2 år. Jesper Fodgaard indsættes som kirkebogsførende sognepræst i Vor Frelsers Kirke ved gudstjenesten den 4.2. kl 10.00.

Jesper Fodgaard er uddannet journalist og cand. theol. fra Aarhus Universitet og har haft læseplads og været med i fællesskabet på Menighedsfakultetet i sin studietid.

Han var frem til 2015 formand for Dansk Oase. Det var i hans periode, at bevægelsen sagde farvel til Anne Mie Skak Johansen som landsleder i 2011. Hun blev afløst af Karsten Bach.

Fodgaard gjorde sig bl.a. bemærket ved ikke at ville stå som medunderskriver, da de fleste af folkekirkens konservative ledere i 2012 udgav en kronik, hvor de tog afstand fra kirkelig velsignelse og vielse af homoseksuelle par. Senere skrev han dog selv en kronik, hvor han erklærede sig enig med de andre.