Rumænske børn sang danske salmer

I påsken holder salmebandet Aera støttekoncerter i Aalborg og København under overskriften “Ingen er så tryg i fare”.

Koncerterne er til fordel for Mission Uden Grænsers arbejde blandt børn i Østeuropa. Bandet har været en tur i Victoria i Rumænien for at indspille sange sammen med børnene.
Og ifølge forsanger i bandet Rebekka Kaastrup-Mathew krævede det en koncentreret indsats.
– Det var en meget svær opgave – både det musikalske, men også at udtale de danske ord æ, ø og å, som man jo ikke har på deres sprog. Men de var bare på og så umiddelbare, som børn jo er, siger hun.

Hvor sproget kan være en barriere, gør musikken det muligt at kommunikere på tværs af lande og generationer.
– Musikken kan samle mennesker. Den kan tale uden om forstanden. Den kan tale direkte til hjertet. Så den er et af de samlingspunkter, man har med andre kulturer, påpeger Christian Ehlers, pianist i Aera. Støttekoncerterne i påsken vil blive en fælles musikalsk og kunstnerisk oplevelse med salmer, video og billeder.

Bandets anden sangerinde, Sabina Mathew Lindberg, fortæller, hvad der gjorde størst indtryk:
– Jeg har oplevet en utrolig fattigdom i ”min egen baghave”. Så tæt på Danmark hvor vi intet mangler. Selv de dårligst stillede i Danmark ejer mere end de familier, vi mødte i Rumænien. Jeg har set fattigdom, men en kæmpe rigdom og styrke i disse menneskers øjne. Et gå-på-mod, som jeg ikke troede, kunne være muligt for mennesker, som intet ejer.

Jeg har oplevet et hold af ansatte, der lever og ånder for, at andre mennesker skal lykkes..
“Ingen er så tryg i fare” -støttekoncerter holdes i Københavns Kulturcenter d. 24. marts kl. 15 (billet købes på billetto.dk) og i Aalborg i Musikkens Hus d. 27. marts kl. 19.30 (billet købes på Musikkens hus’ webside).