Forstå jødedommen i teori og praksis

Denne bog er en berigende beskrivelse af, hvad jødedom går ud på både i teori og praksis, samtidig med at den er velskrevet, levende og letlæst.

Små interviews i teksten giver indblik i, hvordan man udlever jødedommen i det virkelige liv både i Danmark og globalt. Netop blandingen af troens indhold med eksempler på, hvordan troen leves, giver god indsigt i jødedommens mange facetter. Selv om man måske synes, man kender til jødedom, så er der meget, som måske alligevel vil udvide ens horisont.

Flere afsnit slutter med en opgave, som skal få læseren til at overveje, hvordan teksterne skal forstås – også sammenlignet med andre trosretninger. Bagerst er der nyttige kilder, ordforklaringer og stikordsregister.

Forfatteren, Hans Henrik Fafner, har udgivet bogen på Systime forlaget, som primært har fokus på skoler, og deres primære målgruppe er de gymnasiale ungdomsuddannelser. Men bogen fortjener at blive læst langt udover skolesfæren. Man mærker klart, at Hans Henrik Fafner er journalist og kan sit håndværk, da han skriver sagligt og balanceret, så det fænger. Han skriver for Weekendavisen og medvirker i talrige sammenhænge omkring Mellemøsten. At han er bosat i Tel Aviv, Israel betyder, at hans kendskab til både tro og liv er omfattende og indsigtsfuldt.

Jødedom – med eller uden videoklip

Jødedom – tro og praksis er udgivet i to formater som trykt bog ekskl. adgang til videoklip og som iBog inkl. videoklip. Videoklippene fungerer som illustrationer til teksten. Fx fortæller Bent Lexner i lille video om, hvor seriøs en sag konversion til jødedommen er, og at man nøje bør overveje konsekvenserne både for sig selv og sin familie, og der er en illustration til teksterne i ”Forbud mod mission” og ”Da Peter blev til Shmuel”. De fleste videoklip er på 1-2 minutter med en række forskellige personer.

Den trykte bog koster 260 kr. inkl. moms og forsendelse ved direkte køb fra forlaget.

IBogen kan læses online på computer, tablet eller telefon, og til prisen 105 kr. har man adgang til den i 1 år. Det er dog muligt at downloade en pdf af iBogens indhold til offline-brug. Pdf’en er en tekstversion af indholdet uden videoklip.

Hans Henrik Fafner: Jødedom – tro og praksis
144 sider • 260 kr. inkl. moms og forsendelse ved køb direkte fra forlaget Systime eller som iBog 105 kr. (online i 1 år)
Se mere på systime.dk / tlf. 7012 1100


Artiklen fortsætter efter annoncen: