God introduktion til den tætte relation til Jesus

Anmeldt af Anne Marie Hvidberg

Sarah Youngs nyeste udgivelse ’Jesus Kalder – 365 andagtsstykker for børn’ er bearbejdet efter andagtsbogen og bestselleren ’Jesus Kalder’.

Den indeholder 365 andagter, der hver starter med et skriftsted og er skrevet i samme stil som de andagtsbøger, Sarah Young har skrevet til voksne. Andagterne er skrevet i et mildt og personligt sprog, for at få læserne til at føle, at Jesus taler direkte til hver enkelt person.

Youngs andagtsbøger er personlige refleksioner, der bygger over hendes egne stunder med bibellæsning, bøn og nedskrivning af bedeemner.

Andagterne er korte og nemme at overskue, hvilket gør dem velegnede at gå til sammen med børn, og også til de børn som ikke altid har så meget ro og tålmodighed. De giver en rigtig god introduktion til den tætte relation til Jesus og hans kald og omsorg for os, og er rigtig gode, hvis man sidder i en stille og rolig andagtssituation.

Bogen viser på en fin måde, at bønslivet ikke er envejskommunikation, men at Jesus også taler til os, når vi beder til ham, og giver os tid til at lytte til ham:

”Øv dig i at kigge og lytte efter mig i verden omkring dig, så vil du lidt efter lidt se og høre mig bedre. Led af hele hjertet efter mig, så vil du finde mig.” (s. 179)

SARAH YOUNG er født i Nashville i Tennessee. Hun har læst filosofi, psykologi og rådgivning på bl.a. Tufts University, Covenant Theological Seminary og Georgia State University.
Bedst til lidt større børn

Jeg har i flere år læst op fra børnebiblen eller en andagtsbog, mens mine børn spiser morgenmad, og det har givet os en god start på dagen. Her er denne bog ikke helt så velegnet, da det er svært at nå at snakke om den og introducere børnene til den personlige form.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For mindre børn kan der være en del udtryk og vendinger, der er svære at forstå, og som kræver en forklaring.

Til teenagere og større børn, der gerne selv vil til at holde andagt, eller hvis man holder andagt på sengekanten, hvor der er mere ro og nærvær, er den både velegnet og inspirerende.

Sarah Young: Jesus Kalder – 365 andagtsstykker for børn.
384 sider • 199 kr.
Forlaget Scandinavia


Artiklen fortsætter efter annoncen: