– Den bedste og lykkeligste dag i mit liv

Skønt mit hjem ikke var særligt religiøst, blev jeg som lille dreng opfordret til at bede Fadervor, når jeg var kommet i seng. Det har jeg så siden gjort og gerne villet tro på Gud. Men når jeg var nedtrykt og langt nede, kom jeg i tvivl om det med Gud bare var overtro, sådan som ateisterne siger.

Jeg har ellers ikke anlæg for depression, men fra jeg var 35-50 år led jeg af migræne 1-2 gange om ugen i 6-8 timer. Det gav hovedpine og opkastning og efterfølgende dyb depression. Jeg syntes verden var bedre uden mig, skønt jeg godt vidste mig elsket af min hustru og vore børn og ikke kunne undværes, hvis vort landbrug skulle køre.

I oktober 1974 var jeg på kursus en uge. Torsdag eftermiddag fik jeg migræne, jeg gik derfor tidligt i seng om aftenen. Som vanlig bad jeg Fadervor og føjede så til en bøn om jeg godt måtte få et bevis på at Gud Er. Tidligt om morgenen vågnede jeg, rask og udhvilet efter en god nattesøvn og klar i hovedet.

Der gik vel et kvarter; så skete det som jeg ikke har ord for, men prøver nu at beskrive rent fysisk. Op gennem mig kom en strøm af varme, lys og kærlighed – Gud havde skænket mig sin Helligånd. Det er den bedste og lykkeligste dag i mit liv. Jeg har ikke fortalt det til så mange, men jeg har hørt andre, der har haft lignende oplevelser, fortælle om det. Folk der hørte på, har ofte rystet på hovedet af fortælleren og grint af beretningen. Og ja, jeg finder denne Guds gave for værdifuld til at blive grint af.

Den 11. oktober 2018 er det 44 år siden, jeg blev begunstiget. Selvom jeg prøver at forbedre mig, begår jeg stadig fejltagelse og synd. Jeg oplever, at den kristne tro giver fred i sindet, mening og glæde ved livet og ingen frygt for fremtiden og den død, vi alle skal møde – netop det som mange mennesker i dagens Danmark søger, savner og efterspørger. Men det bedste for mig er visheden om, at Gud Er, og at jeg tror mig elsket og tilgivet.
B. Maack, Østbirk

Fortæl dit vidnesbyrd
En læser, Ole Madsen, Auning, opfordrer til, at ældre læsere fortæller deres vidnesbyrd i Udfordringen eller på internettet – ”fra de tider, hvor der har været vækkelse, før disse personer bliver taget hjem til Gud”.

Udfordringen vil gerne bringe dit vidnesbyrd om, hvordan du kom til tro, eller hvordan Gud på andre måder har grebet ind i dit liv.

Da pladsen i avisen er meget begrænset, bliver vi nødt til at sætte faste ramme, som skal overholdes.


Artiklen fortsætter efter annoncen:1) Teksten skal indskrives på computer / skrivemaskine.
Håndskrevne indlæg bruges ikke.
2) Teksten må højest fylde 7.000 bogstaver og mellemrum (det kan du se i Word). Teksten må gerne fylde mindre.
3) Skriv kort og forståeligt – i almindeligt sprog.
4) Send kun 1-2 portrætfotos med i samme mail / brev.
5) Send teksten til redaktion@udfordringen.dk.