Aktiv frikirke-kristen er nomineret til Årets Leder

Den nordjyske koncerthus-direktør Lasse Rich Henningsen er netop blevet nomineret til en af Danmarks fornemste ledelsespriser. Dermed kan Nordjylland for andet år i træk sætte sig på den prestigiøse titel.

Han er blandt de fem ledere, som kåres i løbet af de næste dage af Lederne, en interesseorganisation for godt 100.000 ledere i Danmark.

Det sker for 17. gang og afsløres på konferencen Ledelsens Dag den 21. november 2018.
Sidste år vandt den nordjyske satellit-entreprenør Niels Buus fra GomSpace.
Den kun 41-årige direktør i Musikkens Hus Lasse Rich Henningsen har som mange andre musiske folk rødder i frikirkerne.

– Jeg er kommet i Pinsekirker hele mit liv. Og min familie tilbage i generationer, fortæller Lasse Riuch Henningsen.

Hans morfar Harald Rich var den drivende kraft ved oprettelsen af Mariager Højskole, som er pinsebevægelsens store højskole.

Lasse er i dag aktivt medlem i Mariagerfjord Frikirke, hvor han bor sammen med sin kone og tre børn. Familien har i 2017 erhvervet sig en byggegrund i Aalborgbydelen Gug, hvor et nyt hus nu er under opførelse.

God ledelse

– Jeg er meget beæret over at være blandt de nominerede til Årets Leder 2018.
– For mig handler god ledelse først og fremmest om, at alle går efter at opfylde den samme drøm. Det kræver, at alle kender visionen, målsætningerne og de nødvendige deadlines.

Men det kræver også, at der er frihed, så medarbejderne selv er med til at finde vejen. Alle kan være med til at gøre en forskel, hvis der er plads til at være skabende, nyskabende, modige, ambitiøse og uforudsigelige hver dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Sådan skal det være i Musikkens Hus, og det er en af årsagerne til, at vi er kommet så langt siden husets åbning for knap fem år siden, forklarer han.

Kendt af alle nordjyder

I begrundelsen for nomineringen af Lasse Rich Henningsen hedder det blandt andet, at han og Musikkens Hus har formået at udfordre de formalia, der normalt er forbundet med klassisk musik.

Dette understreges af, at Musikkens Hus i dag har en kendskabsgrad på hele 92 procent i Nordjylland, og at halvdelen af alle nordjyder over 18 år faktisk har besøgt huset i dets første leveår.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Strålende karriere

Lasse Rich Henningsen er uddannet cand.merc. (jur) fra Aalborg Universitet i 2003 og har gennem hele sin karriere arbejdet med musik. Først som tour manager for Creamy i slutningen af 1990’erne og siden hos T.G. Management, der står bag danske musiksucceser som Aqua, Cartoons, Me&My, Cut’n’Move m.fl.

Lasse Rich Henningsen har også gennem syv år bestridt forskellige lederstillinger i The Music Business Organisation (MBO), inden han som 35-årig i 2012 blev ansat som adm. direktør i Musikkens Hus i Aalborg.

I dag er Musikkens Hus Nordjyllands kulturelle flagskib og et af Nordens førende koncerthuse med 160 ansatte og en omsætning på godt 120 millioner kroner:

Alle kan stemme

Årets Leder 2018 afgøres ved en åben afstemning, hvor alle kan stemme. De øvrige nominerede er CEO hos GN Hearing Anders Hedegaard, global chief of staff hos Boston Consulting Group Mai-Britt Poulsen, partner og koncerndirektør i Netcompany André Rogaczewski samt leder af Vilde Vulkaner Frank Villumsen.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Afstemningen foregår på www.lederne.dk/stem. Afstemningen slutter allerede på onsdag den 31. oktober.