Kulturel støtte til satanisme?

Henri Nissen

For nylig stødte jeg tilfældigt på en lang YouTube-reklame for Tuborgfondet. Den handlede om et satanisk heavy metal band ved navn ”Blod of Lucifer”.

Jeg undrede mig over, at Tuborgfondet stod bag indslaget, hvor de også bander og svovler om fanden og helvede.

Og indslaget slutter med, at den ”morsomme” band-leder siger, at det måske er en god idé ”…at plante Satans dryp” i unges følsomme sind.

Heavy metal bands svælger ofte i okkultisme og satanisme (Lucifer er jo et andet navn for Satan) – men hvorfor støtter Tuborgfondet den slags?

– Er det jeres politik at støtte kristendoms-fjendsk satanisme under dække af musik? spurgte jeg på vegne af Udfordringen.

I svaret fra Tuborgfondet fortæller den kommunikations-ansvarlige, Anni Lyngskær:

”Blood of Lucifer er, som du selv skriver en reklame, og bandets forsanger bliver spillet af skuespilleren Rasmus Bjerg. Det er et fiktionsunivers, og bandet findes ikke i virkeligheden.
Tuborgfondet Musikhjælp har til formål at bidrage til en mere mangfoldig musikbranche, hvor flere unge uanset baggrund, musikgenre etc. får mulighed for at blive en del branchen – både foran- og bagved scenen.”

Nu kan man så vælge at være beroliget eller foruroliget.


Artiklen fortsætter efter annoncen:For vi véd jo, at den slags bands findes, og at de ikke er helt så uskyldige, som de fremstilles af den morsomme skuespiller.

Satanisme er en tilbedelse af Det Onde. Og de, der udsætter sig for musik, der hylder Satan, vil blive påvirket i deres sind. Musik er ikke neutral. Det gør noget ved os. På godt og ondt.

Det foruroligende er, at en offentlig kendt institution som Tuborgfondet slet ikke forstår, hvad det er, man opmuntrer til og åbenbart gerne støtter.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bare man kalder det musik og kultur og mangfoldighed, så er der åbenbart ingen grænser for, hvilke afskyelige ting, man kan støtte. Det er straks sværere at få støtte til noget, der har med kristendom at gøre – for det er jo religiøst.

Men hvad er det andet?

Jeg vil da opmuntre til, at kirkelige grupper også søger Tuborgfondet om støtte. For der er åbenbart ingen grænser for, hvad de kan støtte.