’Gud er livets skaber’ – stærk prolife-lov vedtaget i Missouri

Missouris guvernør Mike Parson.

Repræsentanternes Hus i Missouri har vedtaget ”USAs stærkeste abortlov”.

Loven ved navn ”H.B. 126” blev vedtaget med 117 stemmer for og 39 imod. Nu skal loven igennem senatet, der ligesom repræsentanternes hus har et republikansk flertal. Også delstatens guvernør, republikaneren Mike Parson, vil støtte loven.

Ifølge H.B. 126 er abort forbudt ved hjertelyd (fra uge 8). Men det mest unikke er, at loven nævner Gud.

”I erkendelse af, at Gud er livets skaber og at Artikel 1, sektion 2 i Missouris forfatning sikrer, at alle mennesker har en naturlig ret til livet, er det hensigten … at ”beskytte retten til liv for alle mennesker, fødte som ufødte” og at ”erklære, at staten og alle dens politiske underafdelinger er et ’livets fristed’, som beskytter gravide kvinder og deres ufødte børn,”” hedder det i H.B.126.

Det er således forbudt at få foretaget abort på grund af fosterets race, køn og Downs-diagnoser, ligesom mindreårige skal informere en ”ekstra værge” ved ansøgning om abortindgreb.