Muslimske hyrder dræber 17 til barnevelsignelse

”De begyndte bare at skyde sporadisk på folk, som fejrede en barnevelsignelse efter en gudstjeneste tidligere på dagen i en baptistkirke i området”, forklarede Samuel Meshi, formand for Akwanga Lokale Kommunalbestyrelse.

Moren blev dræbt, mens faren er i kritisk tilstand efter det brutale angreb. Babyen overlevede, men ellers var de dræbte helt ned til 10 år gamle. ”Ulykkeligvis blev disse mennesker dræbt med koldt blod uden nogen grund”, tilføjer Meshi.

Guvernøren i Narasawa-staten, hvor angrebet foregik, Umaru Tanko Al-Makura, har krævet, at gerningsmændene straks bliver anholdt. ”Dette er noget, vi tager seriøst. Vi skal have et møde i sikkerhedsrådet, og jeg har allerede instrueret sikkerhedsoperatørerne for at sikre, at de fanger disse mennesker og bringer dem til regnskab”, sagde Al-Makura.

Men Open Doors har tidligere påpeget, at den nigerianske regering historisk ikke har kunnet beskytte kristne i området. I år alene menes omkring 400 mennesker inkl. 100 børn at være blevet dræbt. I 2018 var drabstallet et sted mellem 1600-6000. Nigeria fører ikke præcis statistik over drabene, så tallene er variende.