’Den fortabte datter’ rundtur i Aglow

Den fortabte datter vendte hjem og blev omfavnet.

Amy Lee Kemp

Amy Lee Kemp fra Texas taler i denne tid til Aglow-møder rundt om i landet. I den forløbne uge har hun været i Holstebro, Ikast og Kolding. Lørdag er hun til et heldags-møde på Filippavej 3 på Frederiksberg.

På onsdag er hun i Øgadehuset på Hjarnøegade i Aarhus. Lørdag er hun til et møde for Men’s Aglow i Morgenstjernen i Christiansfeld, og mandag den 7. oktober er hun til Aglow-møde på Slagelse Bibliotek.

Amy har en meget dramatisk historie, som vi tidligere har fortalt i Udfordringen.
Ligesom mange andre unge kæmpede hun med at finde ud af, hvem hun selv var, og eksperimenterede bl.a. med sprut, stoffer og lesbisk livsstil.

Forældrene svigtede
Forældrene havde det ikke godt med hinanden. Faren havde været pastor i en menighed, men familien blev nødt til at flytte, for at forældrenes ægteskab kunne få en chance.

Og det gik ud over Amy og hendes søskende, som ikke havde bedt om at blive flyttet fra kammeraterne.

Amy var lidt en drengepige, der ikke gik op i sit udseende, men til gengæld var rigtig god til basketball og håbede på at blive stjerne.

Da hendes mor og far overvejede at blive separeret, da hun var 14, og mens hun stadig havde identitetskrise, forsøgte hun at tage sit eget liv ved at spise flere hundrede aspirinpiller.
I sidste øjeblik fandt hendes mor hende på badeværelset og fik hende sendt til udpumpning.

Gjorde sig hård
Men situationen blev aldrig nævnt igen derhjemme, og Amy reagerede ved at gøre sig hård.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det var, som om jeg troede, at hvis jeg bare gjorde mig hård nok udvendig og slog fra mig og var barsk nok, så kunne jeg ikke blive såret mere, forklarede Amy, som tit røg ud i slåskampe og var meget aggressiv.

I en tidlig alder fik Amy en lesbisk kæreste i basketball-miljøet.
– Jeg længtes så meget efter accepten, at jeg slet ikke så, hvilket helvede jeg begav mig ind i, forklarer hun om de næste år af sit liv.

– Jeg havde tit følelsen af, at jeg var fanget. At det var en løgn, jeg selv troede på, men også en løgn, jeg havde overbevist omverdenen om var sand.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Mine forældre havde aldrig accepteret min livsstil, og hvis jeg nu gav dem ret, så var det som at blive taget med hånden i kagedåsen, forklarer Amy.

Samtidig fortsatte Amy også livet med stoffer og druk. Hun er stadig forbløffet over, at det ikke gik hende værre i det miljø.

– Selvom det var noget rod i mit hjem som barn, så havde jeg alligevel kendt Gud og hans kærlighed, og jeg oplevede, at han beskyttede mig på trods af alle mine dårlige valg, fortæller hun og giver et eksempel:

– Engang havde jeg og en veninde drukket så meget, at vi ikke engang kunne se vores egne hænder klart. Alligevel kørte jeg os hjem fra festen i en åben sportsvogn på motorvejen, uden der skete noget som helst.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lang vej hjem…
En dag blev det nye liv nok for Amy. Hun kunne ikke komme ud af rusen efter et stof, og det gjorde hende bange. Hun bad Jesus om hjælp og lovede at tjene ham, hvis han ville redde hende.

Og så måtte hun gå den lange vej hjem til sine forældre og få gjort op, som den fortabte søn, der vendte hjem. Hun har også skrevet en bog på engelsk med titlen ”Prodigal Daughter”, på dansk:

”Den fortabte datter”, men med eftertitlen ”Vender hjem til Faderens omfavnelse”. Og den far, hun her henviser til, er Gud.

– Jeg havde virkelig ikke fortjent det, men Jesus reddede mig alligevel fra alt det, jeg havde rodet mig ud i, fortæller hun.

Langsomt blev Amy klar over sin egen identitet. Hun læste bl.a. Joyce Meyers bog: ”Sindets slagmark”.

Glad for Danmark
Selv om Amy ligner en ung pige, er hun nu 43 år. Hun har også boet i Danmark i nogle år, før hun rejste tilbage til Texas.

Hun holder mange møder, hvor der som regel også sker overnaturlige helbredelser.
Hun håber også, at andre kristne vil forsøge at give Guds kærlighed videre til andre:

– Vær ikke bange for at række ud til mennesker, som har det svært omkring jer, siger hun og tilføjer:

– Men lad være med bare at kaste et reb fyldt med gode råd til de druknende. Hop ned i vandet til dem og vær med dem – også når det er svært.