Katolsk Kirke overtager missionshuset i Struer

Udateret postkort med det 113 år gamle missionshus som motiv.

Indre Mission har solgt missionshuset Bethania i Struer til Den katolske Kirke, som nu vil omdanne bygningen til et kirkecenter for Nordjylland.

Ifølge Katolsk Orientering hører det til sjældenhederne, at bispedømmet får en ny kirke. Men med kortlægningen af kirkens medlemmer i ”Det nye katolske danmarkskort” har man erkendt, at der var behov for at gøre noget for katolikkerne syd for Limfjorden.

Man har pt. Sankt Peders Kirke i Herning og en lille filialkirke, Hellig Kors Kirke, i Lemvig. Der er dog ikke mange katolikker i Lemvig, så Struer har vist sig at være den optimale placering for mange af menighedens medlemmer, skriver Katolsk Orientering.

Bevaringsværdig bygning
Det tidligere Indre Missions missionshus, Bethania, blev opført i 1906. Bygningen, der ligger centralt i Struer, er på 400 m2 i grundplan og rummer dels et stort mødelokale, dels to mindre lokaler og en beboelseslejlighed på 1. sal.

Købsprisen lød på 750.000 kr, men de nye ejere må bekoste en større renovering, først og fremmest udvendig. Her er der brug for stabilisering af fundamentet, udskiftning af tag, pudsning af sokkel og kitning af vinduer.

Udgifterne vil beløbe sig til flere millioner kroner. Renoveringsarbejdet skal dog koordineres med kommunen og forhåndsgodkendes, da bygningen er kategoriseret som bevaringsværdig med værdien 3.

Når renoveringsarbejdet er overstået, og kirkebygningen kan tages i brug, skal den katolske kirke i Lemvig sælges.

IM’ere mødes privat
Når Indre Mission i Struer har valgt at sælge missionshuset, handler det om, at der har været stadig mindre tilslutning.


Artiklen fortsætter efter annoncen:De unge foretrækker generelt at mødes privat, og før eller senere skulle man alligevel have solgt missionshuset, der har brug for en bekostelig renovering, fortæller regionsleder i Region Midt, Hilbert Dam, til Kristeligt Dagblad.

Foreløbig vil missionsfolkene i Struer dog holde deres møder i Struer Kirkes menighedshus.
Indre Mission har solgt seks missionshuse i løbet af 2018. Men der bygges også nye, fx. i Hvide Sande, Jelling og Øster Snede.

“Vi bruger sammenlagt flere penge på at bygge missionshuse, end vi tjener ved at sælge dem,” udtaler Hilbert Dam til Kristeligt Dagblad.


Artiklen fortsætter efter annoncen: