500.000 tog Bibelen med i skole

Det årlige event ’Bring Your Bible to School Day’ fik en halv million børn og unge i USA til at tale åbent om deres tro.

”Bring den. Del den. Lev den” var temaet for dette års ”Bring Your Bible to School Day” den 4. oktober, arrangeret af Focus on the Family.

Formålet med det årlige event er at få kristne skoleelever til dels at tage Bibelen med i skole, dels at vise den til kammeraterne og tale med dem om troen.

Deltagerne i dette års event havde samtidig chancen for at vinde en tur til bibelmuseet i Washington D.C for fire personer.

’Okay, Gud!’

Focus on the Family fortæller om den 13-årige Isabella, som sidste år læste om eventet i et blad. Da hun senere genså annoncen, skete der noget:

”Jeg følte det som om, Gud tilskyndede mit hjerte til at gøre det. Så jeg sagde: ”OK, Gud. Jeg gør det”.

Isabellas forældre støttede hendes initiativ, da hun et par uger før eventet skulle finde sted gik til skolelederen og andre i komiteen for at få de nødvendige tilladelser.

Det tog sin tid, før hun fik svar. Hendes forældre opfordrede hende til at henvende sig igen. Og endelig fik Isabella skolens tilaldelse til at hænge plakater op om arrangementet.

“Bare det at vide, at mine forældre bakkede mig op, det var virkelig opmuntrende for mig,” fortæller hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:En NGO i USA opfordrer kristne skoleelever til en gang om året at tage deres bibler med i skole og tale med andre om deres tro.
PR-arbejdet lykkedes

Isabella, som bor i en mindre by i Minnesota, fortalte om eventet i kirkens ungdomsgruppe. Hun uddelte også løbesedler til sine klassekammerater, så de kunne sætte dem op på deres skabe i omklædningsrummet. Når andre kunne lave PR for klubber og events kunne hun vel også, mente Isabella. Og hun blev glad og stolt, da hun så de mange løbesedler på skolen.

“Det lykkedes faktisk for mig … det med at få Gud ind i vores skole,” fortæller hun.

Elever bad ved flaget

På den store dag tog Isabella og 20 andre elever et skridt i tro og tog deres bibler med i skole. De mødtes ved flagstangen og takkede Gud, før undervisningen startede.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Bare det at bede foran flagstangen viste folk, at de kristne ikke er bange for at dele evangeliet. Vi er ikke bange for at tale med mennesker om vores tro, fortalte Isabella.

Hun har tidligere taget inititativ til at lave et støtteprojekt til gavn for fattige familier i andre lande. Dengang indsamlede Isabella og nogle venner 500 dollar, som gik til skolematerialer, et års forbrug af rent drikkevand for en person – samt en ged til en familie.

Med bibel-projektet mindede Isabella sine kammerater om, at de ikke skal holde de gode nyheder for sig selv. ”Gud er ikke kun for os,” siger hun.

– Man skal ikke være bange for at stå frem. Selv om andre mennesker dømmer dig, gør Gud det ikke. Han glæder sig meget over, at du gør dette for ham, fastslår Isabella.


Artiklen fortsætter efter annoncen:NGO sponsorerer

Focus on the Family sponsorerer Bring Your Bible to School Day for at hjælpe eleverne til at tale med andre om Guds kærlighed. De har derfor udfærdiget nogle retningslinjer for de børn og unge, som gerne vil deltage, og tilbyder gratis t-shirts og materialer til dem, der tilmelder sig eventet.

Der er også gode råd til, hvordan man bedst kan bede for eventet og tale med sine kammerater og skoleledelsen om planerne. På selve ”bibel-dagen” skal man medbringe sin bibel og læse i den og tale med sine kammerater om den i frikvartererne eller efter skoletid.

Det er også godt at finde nogle vigtige bibelvers og være forberedt på at besvare spørgsmål på en respektfuld måde, skriver Focus on the Family.