Søren Viftrup som international julemand

Søren Viftrup er netop hjemvendt fra Rumænien, hvor han har uddelt julegaver til de rumænske børn. På søndag er han julemand til julehjælpsuddelingen i Kirkecenteret i Vejle, hvor han uddeler julegodter til børnene herhjemme.

Søren Viftrup er formand i Aktive Kristnes Omsorgsarbejde (AKO) og tidligere præst i Kirkecenteret i Vejle. I 1989 stiftede han sammen med sin kone, Bodil Viftrup, organisationen AKO.

Det skete samtidig med, at han var ledende præst i Apostolsk Kirke i Vejle, arbejdede som sygeplejerske og var far til fire.

Hvad de færreste måske ved, er, at Søren også har ”autoriseret julemand igennem 8 år” til at stå på sit CV.

Da Søren og hans familie på et tidspunkt boede i Randers, var han nemlig julemand i Folkekirken i 1975-1983.

Julemand

Det er ganske vist nogle år siden, at Søren sidst er trukket i det professionelle julemandskostume. Men fornyligt blev han spurgt, om han vil være julemand på søndag, hvor mange børn kommer med deres forældre for at hente julehjælp i Kirkecenteret. Det lå meget naturligt for ham at svare ja selvfølgelig.

”Det er hyggeligt, at de spurgte mig. Det vil jeg jo hjertens gerne,” fortæller Søren. Han demonstrerer samtidig sin erfaring som julemand, da han fortæller, at et godt lille trick er at sige hohoho med et glimt i øjet. Så ved børnene, at der er et rigtigt menneske bag kostumet og er ikke bange.

Der er også visse træk i rollen som julemand, der går igen i Sørens daglige arbejde i AKO. Søren har lige været i Rumænien den 4.-13. december, hvor AKO i nu 22 år har stået bag Operation Sult & Kulde, som sørger for nødhjælp i den kolde vinter i Rumænien.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Det består bl.a. i at uddele juleforplejning til de fattigste familier og selvfølgelig sørge for julegaver som tøj, sko og legetøj til børnene.

Når Søren på søndag er den gavmilde julemand herhjemme, har han også godter i lommen, som han deler ud af, når han hilser på børnene.

”Til julehjælpsuddeling kommer der mange børn, som ikke nødvendigvis er vant til at være i en kirke og hilse på fremmede mennesker.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Børnene føler sig bedre tilpas et ukendt sted, når der er én de genkender. Og julemanden, ham ved de jo, hvem er,” forklarer Søren med et smil på læberne.