Ny rektor på Det kristne Gymnasium

Jacob Daniel Leinum overtager stafetten efter Karsten Hauge Mortensen. Den nye rektor glæder sig til at præge gymnasiet og Ringkøbing.

Jacob Daniel Leinum

– KG skal fortsat være et trygt sted, men må ikke blive en osteklokke.

Det mener Jacob Daniel Leinum, som fra august er ny rektor på Det kristne Gymnasium (KG) i Ringkøbing.

– Som kristent gymnasium skal vi engagere os og præge det samfund og den tid, vi er en del af.
Derfor ser jeg også frem til at møde samarbejdspartnere, byen, forældre og venner af KG og få gode dialoger om KG’s betydning i og for Danmark, siger den 48-årige nye rektor.

Tid til et skift

Jacob Daniel Leinum er cand. mag i musik og religion, har en master i ledelse og har de sidste 6 år været uddannelseschef på Næstved Gymnasium.

Efter 26 år på posten besluttede nuværende rektor, Karsten Hauge Mortensen, allerede sidste vinter, at det var et godt tidspunkt for ham og for skolen at give stafetten videre. Det er kun tredje gang i løbet af gymnasiets levetid på 41 år, at KG skifter rektor. Derfor har elever og medarbejdere været spændte på, hvem der skulle føre gymnasiet videre.

– KG er en skole med meget flotte resultater og et godt renommé, og jeg glæder mig til at engagere mig i skolens liv og bidrage med de erfaringer, jeg har med mig, siger Jacob Daniel Leinum.

Karsten Hauge Mortensen giver chefstolen videre til Jacob Daniel Leinum efter 26 år som rektor.

Danmarks bedste gymnasium

KG har oplevet en positiv udvikling i den tid, hvor Karsten Hauge Mortensen har siddet ved roret.

De senere år har gymnasiet haft stor fremgang i antallet af elever, og flere år i træk er KG udnævnt som Danmarks bedste gymnasium.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Jeg har stor respekt for det gode arbejde, der er opbygget gennem mange år, siger Jacob Daniel Leinum og fortsætter:

– Sammen med alle de ansatte og bestyrelsen vil jeg arbejde for, at KG fortsat er Danmarks bedste gymnasium med stærk faglighed og en tydelig kristen profil.

Rammer for tro og liv

Troen på Jesus er en central del af Jacob Daniel Leinums og hans families liv. Sammen med sin kone, Christina, er han – lidt tid endnu – en aktiv del af Græsted Kirke på Sjælland. Parret har fire voksne børn og et barnebarn.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Men med sine lutherske rødder og et ønske om at nå ud til mennesker er Jacob Daniel Leinum klar til at rykke til det vestjyske og gøre sit for at skabe gode rammer for tro og liv både på og udenfor gymnasiet.

– Det bliver spændende at finde den dynamiske balance mellem tradition og fornyelse, siger Jacob Daniel Leinum.

Som kristent gymnasium skal vi engagere os,
og præge det samfund og den tid, vi er en del af.

Tiden fremover

Den nuværende rektor bliver på posten frem til august og fortsætter herefter i en kort periode som konsulent for at hjælpe til med at skabe en god overgang for både skolen og Jacob Daniel Leium.

Med glæde og forventning ser bestyrelsen på Det kristne Gymnasium også frem til at lære den nye rektor bedre at kende.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Det er en stor glæde at kunne tilknytte Jacob som rektor. Han var den bedste kandidat i et stærkt ansøgerfelt.

Vi ser frem til samarbejdet med Jacob i årene fremover, siger William Enevold Ehmsen, som er bestyrelsesformand.