Præst og terapeut rejser til Peru som missionærer

Lise og Frederik Berggren Smidt fra København har arbejdet med parforhold i Danmark. Fra efteråret skal de bl.a. rådgive kristne par i Peru.

Lise og Frederik Berggren Smidt har i flere år undervist og rådgivet om ægteskab, sex og følelser. Det fortsætter de med i Peru, hvor parret udsendes som missionærer af Luthersk Mission fra d. 1. oktober.

Lise og Frederik Berggren Smidt bor lidt endnu i København.Lise er uddannet krops- og psykoterapeut, og Frederik arbejder som sognepræst i Fredens-Nazaret sogn i København.

Parret har sammen skrevet og udgivet to bøger ”Elsk jer glade” og ”Ægteskabet – et enestående venskab”, som handler om ægteskab, sex og samliv.

Lise og Frederik Berggren Smidt har været gift siden 1998, og ud fra deres egne erfaringer og opdagelser rådgiver parret andre par igennem ægteskabets gaver – og opgaver.

De færdigheder skal nu komme de peruanske kristne til gavn i et projekt, som den Lutherske Kirke i Peru tager initiativ til.

Familier skal have det godt

– Der er mange problemer i familierne i Peru, fordi de arbejder meget, kvinderne er kommet på arbejdsmarkedet, og fordi der er en patriarkalsk forståelse.

Der er vold i hjemmene og usikkerhed om fordelingen af opgaverne, forklarer Lise Berggren Smidt.

Hun håber, at hun samtidig kan starte en anonym rådgivning til unge om sex og følelser i stil med www.adamogeva.dk, hvor hun bidrager med sine input og har gjort det i flere år.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Hjerte for præster

Ud over undervisningen af peruanske par er planen også, at Frederik skal undervise kommende præster på det teologiske uddannelsescenter SETELA i byen Arequipa.

Her har Luthersk Mission en bibelskole tilknyttet med plads til 12 elever.

– Jeg har et personligt hjerte for præsterne i kirken. Jeg har været i Peru for 25 år siden og ønsker at hjælpe kirken og lære af dem, siger Frederik Berggren Smidt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han kommer heller ikke helt til at skulle undvære alle sine præsteopgaver. Meningen er nemlig, at Frederik skal prædike i byens menigheder en gang om måneden.

Lise og Frederik Berggren Smidt har tre voksne børn. De bliver hjemme i Danmark og holder skansen, når mor og far efter planen rejser af sted til oktober.