Messerschmidts markeringer

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

Der er grund til at lægge mærke til Morten Messer-schmidts kristne markeringer – for inden længe bliver han formentlig formand for Dansk Folkeparti.

– Vi har for meget religionslighed i Danmark, og det skal der gøres op med, siger Morten Messerschmidt i et interview i Politiken. Han ønsker, at kristendommen skal have en forret i forhold til andre religioner. Børn skal i skolerne kende Bibelens ord og synge kristne salmer, mener han.

Udviklingsbistanden skal kunne straffe lande, der forfølger kristne. Og ordningen med FN-kvoteflygtninge skal bruges til at tage imod kristne flygtninge.

Hvad skal man mene om en sådan markering?

Uanset hvad vi ellers mener om Dansk Folkeparti eller om Morten Messerschmidt, så er det vigtigt og positivt, at en så fremtrædende politiker tør markere kristne holdninger.
Det er der ikke mange andre, der tør eller vil.

Og vi har brug for, at politikere – uanset deres holdninger i øvrigt, – markerer i det offentlige rum, at de ønsker, at Danmark skal være et kristent land. At vi fx skal have de kristne værdier tilbage i skolen.

Mange af os synes sikkert, at Dansk Folkeparti kører for hårdt på de anti-muslimske holdninger. Som kristne vil vi gerne møde muslimerne med venlighed og forståelse. Og mange gør en stor indsats for at hjælpe de fremmede.

Men vi må ikke i vores ønske om fred og sameksistens være så naive, at vi ikke sætter grænser for den muslimske indflydelse. Historien viser, hvad der sker, når islam får magt i et område. Her er ikke plads til mindretal.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Som kristne opfatter vi islam som en falsk religion, som har forvansket billedet af Gud og Jesus. I Allahs navn har muslimer forfulgt og dræbt millioner af kristne. Og de kristne forfølges fortsat i de fleste muslimske lande.

Det interesserer desværre ikke politikere og medier ret meget, at kristne er den mest forfulgte gruppe i verden.

Derfor må vi glæde os, når der er nogen, der siger fra.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Jeg tror, at det er svar på mange kristnes bønner for vores land. Og vi må bare bede videre for vores politikere, så flere markerer sig for kristendommens gode værdier. Gerne også nogen på den anden fløj…

Som forventet mødes Messerschmidt af negative kommentarer fra den herskende klasse af kulturradikale. De vil ikke have mere kristendom. Fx skriver Lars Trier Mogensen (kendt fra Politiken, tv og nu chefredaktør for nyhedsbrevet /dkpol) nedladende om de kristne holdninger:

”Ved at indtage synspunkter, som et stort vælgerflertal opfatter som pudseløjerlige, langt ude eller ligefrem småskøre, kommer andre partier uvægerligt til at virke mere afdæmpede og fornuftige.

Når Dansk Folkeparti pludselig begynder at tale om Jesus, bliver det mindre outreret, når andre partier foreslår fx gratis psykologhjælp,” skriver han.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Med andre ord: Hvis man mener, at vi skal indrette samfundet efter kristendommen, så er man ifølge denne kulturradikale kommentator småskør, ufornuftig og outreret.

Ja, man har måske brug for psykologhjælp…?

Det koster, at markere kristne holdninger.

Det er meget nemmere at markere humanistiske synspunkter, som næsten alle kan være enige om. Men blot at sige det samme som alle andre forandrer ingenting.

Vi kristne må ikke have så travlt med at opføre os politisk korrekt, at vi forråder vores kristne tro og medkristne.

Hvis man synes, at Dansk Folkeparti er for unuanceret i sit tale om kristendom og de kristne værdier, så må man selv komme på banen og gøre det bedre.
Der er meget brug for det.