Massedåb: Thailandsk kirke døber 1435 nye kristne

– Vi tror, Guds nådige hånd har ladet evangeliet blive spredt i Thailand i denne tid.

Det siger pastor og missionær Bob Craft om den vækkelse, der har ramt Thailand, mens andre lande kæmper mod corona. Organisationen Free in Jesus Christ Church Association (FJCCA) oplever en ligefrem dramatisk vækst med 1435 døbte på én dag, skriver Christianity Today. Det er næsten tre gange så mange, som blev døbt i hele 2019.

100 dage uden smittede

Trods dystre forudsigelser i forbindelser med COVID-19 pandemien kunne Thailand i begyndelsen af september fejre 100 dage uden nye smittede.

Derimod smitter evangeliet, forklarer Bob Craft, der er leder af FJCCA’s missionsarbejde blandt de hidtil unåede i Thailand.

”Det er et sandt mysterium for verden, hvorfor Thailand er blevet skånet under COVID-pandemien. Vi tror, Guds nådige hånd har ladet evangeliet blive spredt i denne afgørende tid,” siger Bob Craft.

Døbte i to timer

FJCCA missionsarbejde foregår gennem personlige vidnesbyrd og husmøder. Før massedåben var kristne fra 200 landsbyer i fem provincer rejst til Chon Daen, hvor FJCCA har sit hovedkontor. Her fik tyve præster i løbet af to timer travlt med at døbe de nye kristne i en dam, hvor de stod i vand til livet.

Mange af de nye kristne havde nu i år for første gang hørt om Jesus. Men i over 75.000 landsbyer i det overvejende buddhistiske land findes der ingen kirker.

“Tak til alle jer brødre og søstre, som er et i ånden. Tjen Jesus Kristus og gør arbejdet godt,” skriver kirken på Facebook.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Selv om Thailand fik begrænset coronasmitten med karantænetiltag, lider landet stadig af økonomiske eftervirkninger. Nu lyder der også stadig stærkere protester mod monarkiet og krav om reformer over hele landet.

Men midt i alt dette kan FJCCA, der startede i 2016, glæde sig over den store vækst. I løbet af fire år er der nemlig startet 700 husmenigheder.