Her fjernes stopskiltet fra døren ind til Solbakken

Nu kan beboerne på Solbakken i Randers endelig få besøg igen.

– Vi har virkelig glædet os til at kunne annoncere, at besøgsrestriktionerne er ophævet, fortæller centerleder Claus Mester, som her piller forbudsskiltet ned fra indgangsdøren til plejehjemmet Solbakken.

– Det er nu igen tilladt at besøge beboere på plejehjemmet, oplyser centerleder Claus Mester.

De besøgende skal naturligvis stadig overholde de almindelige regler om hygiejne og værnemidler etc. Foreløbig er det kun tilladt for de besøgende at opholde sig i beboernes hjem, og altså ikke på de indendørs fællesområder.

Hverdagen med corona

– Vi havde et corona-udbrud i november, hvor ca. 15 medarbejdere og 13 beboere var smittede. Der var også to dødsfald i forbindelse med corona.

Men nu er vi færdigvaccinerede. Vi startede nytårsaften og blev færdige med vaccinationerne sidst i januar. Når vi kunne genåbne plejehjemmet den 16. februar, skyldes det dels lav smitte, og dels mange vaccinerede i kommunen, forklarer centerlederen.

Under nedlukningen har Solbakken hverken kunnet gennemføre de daglige andagter eller den udvidede andagt fredag aften, som normalt er indledning til adventisternes sabbat.

I stedet har man valgt at holde sang på gangen – med passende afstand – tre gange i ugen.
Men nu vender hverdagen så småt tilbage.

Fælles påskefrokost?

– Vi håber at kunne åbne yderligere op, så vi kan holde påskefrokost torsdag 8. april for beboere og pårørende.

I marts glæder vi os også til at åbne op for andagterne fredag aften. Men foreløbig vil vi glæde os til at byde alle besøgende velkommen tilbage på Solbakken, slutter Claus Mester.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Adventisternes plejehjem

Solbakken er et plejehjem tilknyttet Adventistkirken. Det betyder, at man kan deltage i en morgenandagt i dagligstuen hver formiddag.

Hver tirsdag eftermiddag får hjemmet desuden besøg af en præst fra Adventistkirken, som holder en andagt.

I perioden fra september til maj er der også tilbud om fredagshygge i dagligstuen, som frivillige fra Adventkirken står for. Det kan fx. være lysbilleder, film, en bibelsk historie, musik/sangprogram eller rejsefortællinger.


Artiklen fortsætter efter annoncen: