Korruption førte til indførelse af abortloven

Skuespiller og instruktør Nick Loeb vil fortælle den sande historie om Roe v. Wade.

– Ingen har fortalt den sande historie. Jeg er chokeret!

Det sagde skuespiller Nick Loeb, som med filmen ”Roe v. Wade” er med til at afsløre sandheden om den retssag ved højesteret, der i 1973 førte til indførelsen af abortloven i USA.

Nick Loeb, der både spiller abortlægen Bernard Nathanson og har været medproducent og medinstruktør på filmen, er selv blevet overrasket over historien bag USA’s abortlov.

Han udtalte til Christian Headlines, at han var chokeret over aldrig at have hørt sandheden før. For aborten blev indført ved hjælp af korruption på højeste plan i USA, og det har de fleste amerikanere ikke anet noget om.

Men filmen er vigtig for både aborttilhængere og -modstandere.

– Formålet med filmen er ikke at prædike for koret, fastslår skuespilleren.

Jane Roe i retssagen Roe v. Wade var angiveligt blevet gravid efter en voldtægt, men det var bare en af mange løgne.

Handlingen

Filmen Roe v. Wade, der lanceres i april, fortæller historien fra begge sider. Den følger dels advokaterne for Norma McCorvey, der er sagsøger i sagen og blev kendt som “Jane Roe.” Desuden følger man advokaterne for Henry Wade, der var den lokale statsadvokat. Her er der fokus på, hvordan USA’s højesteret fungerede i sagen, hvor mundtlige argumenter blev hørt to gange.

Det meste af filmen har dog fokus på Bernard Nathanson, en abortlæge, som først medvirkede til at starte pro-choice organisationen NARAL, men senere blev abortmodstander. Han var senere med til af skabe pro-life filmen The Silent Scream fra 1984.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den sande historie om Roe versus Wade

Abort blev lovligt i USA gennem korruption, fastslår Loeb.

Filmen berører en række etiske spørgsmål om samvittighedsfrihed og borgerrettigheder. Den viser et retssystem, der manipulerer den nye lov igennem ved hjælp af et fiktivt, kvindeligt offer og nogle ”nyttige” advokater.

Nick Loeb håber, at filmen Roe v. Wade vil få alle abortmodstandere til at stå sammen i kampen for de ufødte.


Artiklen fortsætter efter annoncen:“Årsagen til at vi fortsætter med at tabe denne kamp er, at vi har 100 organisationer, der bekæmper hinanden, mens venstrefløjen kun har en, nemlig Planned Parenthood,” sagde han.

Norma McCorvey, som i retssagen bliver kaldt Jane Roe, havde en svær barndom. Som ung blev hun en overgang udsat for incest, men senere blev hun hentet hjem og dermed væk fra overgrebsmanden.

Som teenager blev hun afhængig af alkohol og gravid med sin kæreste. Hun levede i årevis med misbrug, narko og flere fødsler, før hun blev gravid med Roe-babyen. Sagen blev fejlagtigt fremstillet som om, hun var blevet gravid ved en voldtægt.

Mange år senere blev Norma McCorvey kristen og afslørede løgnen fra sin fortid: Hun havde fået penge for at stå frem som Jane Roe. Hun nåede at blive en stærkt forkæmper for de ufødtes ret til livet før sin død i 2017.


Artiklen fortsætter efter annoncen: