Ekstreme krænkelser af trosfriheden

USCIRF årsrapport tegner et meget dystert billede af situationen i Kina og flere andre lande.

Kina udøver ekstreme krænkelser af religionsfriheden.

Sådan hedder det i rapporten fra US Commission of International Religious Freedom, som netop er blevet forelagt for USA’s kongres. USCIRF’s næstformand, Tony Perkins, opfordrede Kongressen og præsident Biden til at fortsætte Trump-administrationens arbejde med at prioritere international religionsfrihed.

Lande af ’særlig interesse’

I rapporten for 2021 anbefaler USCIRF, at udenrigsministeriet betegner 14 lande som ”lande af særlig interesse” (CPC’er), fordi deres regeringer udfører eller tolererer ”systematiske, igangværende og alvorlige overtrædelser.”

Blandt de 14 lande er der 10, som udenrigsministeriet udpegede som CPC’ere i december 2020, nemlig Burma, Kina, Eritrea, Iran, Nigeria, Nordkorea, Pakistan, Saudi-Arabien, Tadsjikistan og Turkmenistan. De fire øvrige er Indien, Rusland, Syrien og Vietnam.

Religionsforfølgelse i Kina

Om forfølgelse af kristne i Kina hedder det i rapporten: ”Religionsfrihedsforholdene i Kina forværres fortsat.

Den kommunistiske regering har oprettet en højteknologisk overvågningsstat, der bruger ansigtsgenkendelse og kunstig intelligens til at overvåge og chikanere kristne”.

Den kinesiske regering og andre regeringsembedsmænd har ”intensiveret deres sinificering af religions-politikken, især overfor religioner, som menes at have udenlandske forbindelser, såsom kristendom, islam og tibetansk buddhisme.”

Rapporten nævner, at også folk i den nyreligiøse Falun Gong og andre religioner udsættes for chikane og tilbageholdes i ”mere end 1.300 kz-lejre i Xinjiang”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Blandt kristne bliver især medlemmer af husmenigheder forfulgt, men også registrerede katolske og protestantiske kirker bliver ødelagt og frataget kors under ”sinificeringskampagnen”.

Udtryk bekymring!

På baggrund af den seneste rapport opfordrede USCIRF kraftigt USA’s regering til at udtrykke bekymring i forhold til at lade Bejing afholde Vinter OL i 2022. Samtidig bør USA erklære, at amerikanske embedsmænd ikke vil deltage i legene, hvis Kina fortsætter krænkelserne af religionsfriheden.

’Særlig overvågning’


Artiklen fortsætter efter annoncen:I årsberetningen anbefaler USCIRF samtidig, at 12 lande kommer på udenrigsministeriets særlige overvågningsliste (SWL) baseret på deres regerings handlinger eller tolerance af alvorlige overtrædelser.

Det drejer sig om Cuba, Nicaragua, Afghanistan, Algeriet, Aserbajdsjan, Egypten, Indonesien, Irak, Kasakhstan, Malaysia, Tyrkiet og Usbekistan.

COVID-19

USCIRF pegede i redegørelsen på, at mange samvittighedsfanger er blevet hjemsendt eller frigivet på grund af COVID-19. Det er blandt andet sket i Eritrea, oplyste formand Gayle Manchin, som tilføjede:

“USCIRF vil fortsat holde øje med, hvordan landene reagerer på og kommer sig efter COVID-19, og om lempelser af restriktionerne vil være fair både overfor folk fra alle trosretninger og ikke-troende.”


Artiklen fortsætter efter annoncen: