Karen og Svend har tjent millioner til missionen

I 9 år var de selv missionærer i Afrika. Bagefter hjalp de i 27 år i genbrugsarbejdet.

Karen og Svend Søe

For 27 år siden gik Karen Søe igang med en genbrugsbutik på Prætoriustorvet i Christiansfeld. Hendes mand, Svend, var missionssekretær i Brødremenighedens Danske Mission (BDM), og parret havde været i Afrika som missionærer, så det var nærliggende at ville hjælpe til.

Gennem årene er det frivillige arbejde blevet til millioner af kroner til den gode sag.
Men nu, hvor parret er omkring de 80 år, er det også slut. Nu må andre tage over.

I den lille by, hvor BDM har sit missionskontor, er der udover Karen Søes butik nemlig også tre andre butikker tilhørende BDM.

Så med udgangen af maj flytter de øvrige medarbejdere til større lokaler i BDM Genbrug – Møbelhuset på Kongensgade 37.

Udover denne butik driver BDM fortsat butikkerne Shop Karibu i Søstrehuset og BDM Butikken på torvet.

Ildsjæle med succes

Siden opstarten i 1994 har ægteparret Karen og Svend Søe med arbejdsomhed og hjertevarme været en bærende kraft i genbrugsarbejdet sammen med de mange frivillige.

Men ægteparret, som efterhånden er godt oppe i årene, synes nu, at tiden er kommet til at stoppe:

– Vi har lige fra starten mærket en stor opbakning fra en trofast medarbejderskare og de mange lokale kunder. Det har været afgørende for, at vi er lykkedes med BDM Genbrug, siger Svend Søe.


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Derudover har fællesskabet været en stor berigelse. Vi har udviklet venskaber med hinanden som medarbejdere, som rækker langt ud over arbejdstiden. Det er vi også taknemmelige for, siger Karen Søe.

Tak for alle timer

Genbrugssalget på Prætoriustorvet har indbragt flere millioner støttekroner til BDMs arbejde igennem årene.

– På den måde har genbrugsforretningerne bidraget til BDMs positive udvikling gennem de senere år, siger generalsekretær Jens Peter Rejkjær, som i øvrigt selv snart stopper på grund af alder.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Han mener, de mange medarbejdere skal hyldes for hver eneste time, de har lagt i arbejdet med en utrættelig indsats til gavn for andre.

– En stor tak skal lyde til enhver, som har bidraget med stort og småt. Og en særlig tak til Karen og Svend Søe. De kan med god samvittighed slippe tøjlerne nu, og jeg håber de sammen med de øvrige medarbejdere vil se tilbage med glæde og taknemlighed over det, som de sammen har udrettet, siger han.

Missionærpar i Sikonge

Ægteparret Søe var udsendt som missionærer for Brødremenighedens Danske Mission (BDM) i Sikonge i Tanzania fra 1963-1972.

Sidenhen ledte de et plejehjem på Fyn. Svend er diakonuddannet. Da Svend Søe blev leder af BDM, flyttede de til brødremenighedsbyen Christiansfeld. Her arbejdede Svend Søe for BDM frem til sin pension og siden som frivillig.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Da et butikslokale stod ledigt, opstod idéen om at åbne endnu en genbrugsbutik med Karen Søe og andre frivillige. Og at netop torvet skulle blive et helt perfekt sted for en butik, viste sig for alvor, da Christiansfeld senere blev udpeget til verdenskulturarv af UNESCO. Tusindvis af turister besøger nu byen hvert eneste år.