Reagan om abort

Svend Aage Nielsen, pastor, forfatter og stifter af
Kennedy Selskabet.
Lars Murers Vej 8,
Vedersø Klit, 6990 Ulfborg

Vi nærmer os 50-året for indførelsen af den usandfærdigt kaldte “Fri abort”, der bestemt ikke er fri for såvel vordende piger og drenge – før de bliver født.

I 2023 bliver det til 50-året i både Danmark og USA, hvor Roe versus Wade blev afgjort i den amerikanske Højesteret. Denne uens retfærdighed blev afgjort i bygningen med den forpligtende sætning: “Equal Justice under Law.”

Loven har været omtalt her i Udfordringen….

Da Ronald Reagan gik offentligt ud med påstanden, at Sovjetunionen var “Ondskabens imperium”, gik jeg i kronik i Politiken den 24. juli 1985 imod denne generalisering af befolkningen i så stor del af menneskeheden…

Tilmed den del, der havde lidt mest i 2. verdenskrig, som det blev nævnt og forsvaret af præsident Kennedy både i 1961 om Berlin-krisen og i 1963 på American University. Men med i min kronik fik jeg også Reagans udsagn (vedhæftet) godt ti år efter Roe versus Wade-loven.

Her i Danmark er der stiftet et Reagan Selskab. Men dets formål afviger helt fra det, der på ondt og godt kendetegnede Reagans præsident-tid.

Når de ser dette udsagn af ham, vil de så arbejde for, at det går i opfyldelse? Måske tilmed, når Roe Versus Wade runder 50 år i januar 2023?


Artiklen fortsætter efter annoncen: