Taler revsede de moderne profeter

Ron Kantor

– Gud var nødt til at fjerne Donald Trump som præsident, fordi de kristne begyndte at opføre sig som Trump, istedet for at Trump begyndte at opføre sig som Jesus.

Det sagde den jødisk-messianske forfatter og leder, Ron Kantor, da han i weekenden talte til kvindeforeningen Aglows 40 års landsmøde. Aglow har i dag også en mande-afdeling.

Landsmødet skulle have været på Hotel Nyborg Strand, som man plejer. Men da corona-begrænsningerne endnu ikke var afblæst, måtte man holde konferencen via zoom rundt om i landet. Og hovedtaleren var i år Ron Kantor. Han er daglig leder af den messianske jødiske organisation ”Tikkun”, som Asher Intrater er formand for.

Og det var ikke helt de sædvanlige toner, der lød. For Ron Kantor kom nemlig med en revselse af den moderne profetiske bevægelse og en advarsel imod nogle af de Facebook-profeter, der efter hans mening profeterer for at skabe sig et navn, og uden at Gud har bedt dem om det.

Mange profeter tog fejl

Ron Kantor tog udgangspunkt i, at adskillige profeter havde profeteret, at Trump ville blive genvalgt. Det skete som bekendt ikke, og det har skabt stor forvirring. Tog de fejl, eller blev valget ”stjålet” gennem svindel og manipulation i medierne, sådan som Trump selv mener?
Kantor har en anden mening:

– Jeg tror, Guds mening var, at Trump skulle sidde i 8 år som præsident. For Trump gennemførte også mange gode ting.

Men mennesker gjorde Trump til et ikon. De satte deres lid til ham istedet for til Gud, mener Ron Kantor.

”Biden vil vinde”

Selv mente Ron Kantor at have hørt Guds stemme, da han var på vej til Ashdod før det amerikanske valg. Han siger, at han i sit indre hørte det modsatte af, hvad mange af de moderne profeter mente at høre. Nemlig, at Biden ville vinde det amerikanske valg.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Var det nu, fordi Gud bedre kunne li’ Bidens politik end Trumps? Nej, men der var en vigtig eftersætning, nemlig at ”selv under Biden” ville Gud lade noget godt ske.

Biden var altså ikke Guds første valg. Han kom til, fordi Trump ikke viste en kristen opførsel, mener Ron Kantor.

Han gjorde i sine oplæg meget ud af at kritisere profeternes karakter – meget generelt, som om de alle var ens, ud fra nogle uheldige eksempler – og han beskyldte dem for at profetere ud fra deres personlige sympatier, ligesom de falske profeter, der er omtalt i Gamle Testamente.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Kritik af Netanyahu

Ron Kantor gav også udtryk for en hård kritik af Benjamin Netanyahu.

– Jeg véd, at mange evangeliske kristne elsker Netanyahu. For han har været en god premierminister for de kristne. Han er også den premierminister, som har siddet længst i Israel.

Men for to år siden begik Netanyahu en alvorlig fejltagelse. For at beholde magten indgik han i en koalition med et parti, som er racistisk, og det har skadet hans regering, forklarede Ron Kantor.

Selv om hans personlige holdninger og frustration skinnede igennem, så kom han også med en bibelsk-funderet undervisning om større ansvarlighed i det profetiske.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Pas på med at behage

Han advarede fx imod, at komme med ”profetiske” ord, som blot er velmenende ønsker.
– Hvis jeg fx kommer ud til en lille menighed, så er det en stor fristelse at profetere vækst og fremgang for menigheden og velsignelse over dets ledere.

Men den slags er at profetere ud fra det sjælelige, ud fra følelser, og ikke ud fra Helligånden, forklarede han.

En profet skal aldrig forsøge at behage mennesker, han skal sige, hvad han får fra Gud.

Kantor sammenlignede vores tids populære og feterede ”profeter” med profeterne i Gamle Testamente, som blev forfulgt, sat i fængsel eller dræbt, fordi de sagde det, kongen og folket ikke ønskede at høre.

Han erkendte, at profeter i den nye pagt (efter Jesus) har en anden rolle end i Gamle Testamente.

Men deraf følger også, at vor tids profeter ikke kan påkalde sig den samme autoritet, som profeterne dengang havde, mente han.

– Hvis du vil behandles som en Gammeltestamentlig profet, så betyder det også, at vi skal stene dig, hvis du tager fejl, sagde han med henvisning til Moseloven.

Ron Kantor efterlyste større ydmyghed og ærefrygt for det hellige. Det er en alvorlig sag at profetere på vegne af Gud. Det er ikke noget, man skal tage let på, sagde han.