Fejl, mangler og skriftemål

Johannes Pragensis Thulstrup
lic theol fra Basel
Lersø Parkallé 28D 42
21oo KBH Ø

For nylig har man til stor fornøjelse diskuteret skriftemål her i Folkekirken, – Lutheranerne har det jo men det er gledet i baggrunden. Hvordan skulle det da egentlig foregå?

Præsterne har jo ikke ret til at lede og vejlede som katolske og orthodoxe har, protestantiske præster må ikke sige til folk hvad der er rigtigt og forkert, man vil straks beskylde dem for at være onde hvis de siger at noget er synd.

Hvad sidstnævnte angår, VED de det slet ikke mere, så meget rod er der i både dogmatik og katekisme. Det kan da aldrig blive et skriftemål når præsten ikke må spørge ind og definere, og i øvrigt slet ikke kan!

Se, katolikkerne og de orthodoxe, de HAR styr på både dogmatik og etik, men ROM har så pinlige fejl i administrationen, at de er skandaliseret LIGE TIL vatikanet finder ud af, at en almindelig DECORUM – paragraf også skal være fyringsgrund. Det er den fortsat IKKE.