Ny landsleder i Indre Missions Ungdom vil bygge bro til de ældre

Daniel Præstholm begyndte 1. oktober som ny leder i IMU.

Daniel Præstholm

Indre Missions Ungdom (IMU) skifter ud på landslederposten. Fra 1. oktober er Daniel Præstholm ansat som ny leder i IMU.

Den nye landsleder i Indre Missions Ungdom (IMU) er 36-årige Daniel Præstholm. Han tiltrådte stillingen den 1. oktober.

Han er uddannet teolog fra Aarhus Universitet i 2013, og i efteråret 2017 var han på pastoralseminariet. I sin studietid har han især interesseret sig for og arbejdet med Paulus’ breve.

Siden 2013 har han arbejdet som ungdomskonsulent i IMU, og i 2017 blev stillingen udvidet til også at være undervisningskonsulent. Hans fokus var på undervisning og forkyndelse fra IMU såsom materialer og kurser.

I 2019 blev han ordineret til præst i IMU og folkekirken. Nu skal han som landsleder stå i spidsen for IMU med omkring 50 lokale afdelinger og ni ansatte ungdomskonsulenter.

Arrangementer for unge

Skiftet på landsleder-posten kommer nu, hvor IM’s ungdomsarbejde er ved at finde sig selv igen efter lang tids dvale:

”De nationale og de lokale aktiviteter har gennem coronatiden været skilt ad. Nu skal der bygges bro, og vi skal finde sammen igen – som bevægelse og som fællesskab,” forklarer Daniel Præstholm.

Et af de første store arrangementer er Event, landsstævnet for de 13-19-årige, som afholdes i Vejle den 5. -7. november.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Den 18.-20. februar følger den nye satsning, Echo, som henvender sig til de voksne unge.

Pinsens Å-festival har ikke været afholdt fysisk de seneste to år og vil forhåbentligt løbe af stablen i 2022.

Bro mellem generationer

IMU formulerede i 2020 et nyt fokus om, at ”IMU vil være aktive fællesskaber af unge, som ønsker en levende relation med Jesus, og hvor den enkelte har plads til at fejle og vokse”.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Et af fokusområderne vil være at bygge bro over generationerne. Vi vil gerne være med til at skabe relationer, medvandring og åndeligt forældreskab via fx spise- og arbejdsfællesskaber,” siger Daniel Præstholm.

I nogle fællesskaber er der allerede et godt sammenhold mellem generationerne, så der vil fokus være mere på andet.

Daniel privat

Daniel Præstholm bor med sin kone Anja og deres fire børn (to af hvert køn) i alderen 5-13 år i Grindsted. Her er de aktive i det lokale missionshus, Kronen.

Daniel Præstholm er vokset op i et kristent hjem med sine forældre og tre søskende i landsbyen Asbo ved Vejen. Gennem opvæksten kom han i Indre Mission.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Her gik han til KFUM-spejder fra skolestart til dimissionen fra Vejen Gymnasium. Kun afbrudt af 9.-10. klasse på Sommersted Efterskole, der var en kristen efterskole i Indre Mission- og KFUM- og K-regi.

”Jeg er ikke fra en præstefamilie, så det med at blive præst lå nok ikke i kortene,” siger Daniel Præstholm.

Samme arbejdsplads

Daniel Præstholm bliver ved med at have fast arbejdsplads i Indre Missions Hus i Fredericia, hvor han også bliver en del af Indre Missions landsteam.

”Det er jo altid et valg, om man vil have en leder udefra eller indefra. Stillingen som landsleder blev ikke slået op. Jeg blev spurgt og sagde ja efter et par uger, hvor jeg havde talt med min familie om det,” siger Daniel Præstholm.

Som et i forvejen kendt ansigt i Indre Mission har han været med til flere lejre og kender dem, han netop er blevet leder for.

”Jeg er strategisk anlagt og har kendskab til organisationen. Nu vil jeg bruge tid på at omstille mig til at være leder og snakke med mine medarbejdere om, hvad min nye rolle som leder betyder for vores samarbejde,” siger Daniel Præstholm.

Daniel Præstholm afløser Niels Hankelbjerg Mortensen, som efter fire år på posten har fået job som præst i Herning Bykirke.