Janne leder sømandshjem i Hvide Sande

Kok og sosu-hjælper Janne Kamstrup Vejlgaard er ny leder af sømandscaféen i Hvide Sande, hvor man blandt andet har suppeaftner.

Janne Kamstrup Vejlgaard er netop ansat i Sømandsmissionen. Hun er tiltrådt som ny leder i sømandscaféen i Hvide Sande den 1. december.

Janne er 48 år, mor til tre og gift med Henrik, der har været fisker i mange år og nu arbejder i offshore. Janne bor og er født og opvokset i Hvide Sande. Hun er også ud af en fiskerfamilie.
Oprindelig er hun uddannet kok og social-og sundhedshjælper. I 20 år har hun arbejdet som social- og sundhedshjælper, blandt andet i hjemmeplejen.

Man skal føle sig hjemme

”Sømandshjemmet var et vartegn for byen, og det er sømandscafeen på sin vis også. Her på værestedet kommer mange, som betragter det som deres andet hjem. Er der behov for at trække mig til side og tage en snak, så gør vi det.

Mit indtryk er, at brugerne har omsorg for hinanden. Hvis en har en træls dag, er der plads til det, men ellers er det et sted, folk hygger sig. For mig er det vigtigt, at der er plads til hinandens særheder og en god omgangstone. Her skal være plads til alle uanset baggrund. Desuden skal man kunne føle sig hjemme,” siger Janne.

Janne betragter de mange frivillige i cafeen som kolleger: ”De er cafeens drivmotor, og de har været søde til at sætte mig ind i tingene.”

Der er flere traditioner i cafeen. Blandt andet er der suppeaftener, hvor Janne glæder sig til at lave maden. Desuden holdes der juleaften. I år bliver det en af de tidligere ledere, Henrik Bachs, der tager sig af den, men Janne skal nok være med i forberedelserne. I 2022 er hun ansvarlig for, at der holdes juleaften i sømandscafeen, hvilket hendes børn allerede ser frem til.

Janne er noget af en handy woman. Det bliver man, når man for eksempel er vant til at klare sig selv, mens manden er til søs. Så da en kørestol punkterede i cafeen forleden, viste Janne handlekraft og fik kontaktet de rette folk, så den kunne fikses. ”Jeg er løsningsorienteret, ret praktisk anlagt, og så har jeg et stort netværk, ”griner Janne. Hun er lattermild, effektiv og kan lide, at arbejdsdagene er uforudsigelige og forskellige.