’Min nye ven fik et stærkt møde med Jesus på konferencen’

– Jeg er tydelig omkring, at jeg er kristen, og jeg har en positiv tilgang til dem. Derfor vil folk – uanset deres baggrund – gerne snakke om tro med mig, siger Sebastian Olesen fra Vineyard Vollsmose.

Den 29-årige Sebastian Olesen, som arbejder blandt muslimer i Vollsmose, delte i sidste uge en helt særlig oplevelse på Facebook. Udfordringen har fået tilladelse til at gengive hans beretning og samtidig høre lidt om hans arbejde i forbindelse med Al-Beshara (Den gode nyhed) og fredagsmødet med navnet Thank God, It’s Friday.

Sebastian har skrevet om mødet med en – for ham – vildtfremmed mand fra Indien:

Sikke en aften!

”Sikke en aften! Jeg har i dag fået en ny ven, som jeg har haft en helt særlig oplevelse med. Han har givet mig lov til at dele det med jer.
Denne weekend har jeg været i København til Vineyard Nordic Summit lederkonference. Jeg skulle have sovet hos en ven, men da jeg kom til hans lejlighed, var han faldet i søvn, og pludselig stod jeg uden tag over hovedet midt om natten i København.
Jeg fandt hurtigt et billigt hostel, hvor jeg kunne få en seng. Og da jeg vågnede i morges, faldt jeg i snak med den unge mand, der lå i køjesengen under mig. Han er fra Indien og er kort i Danmark i forbindelse med sit arbejde. Vi fortalte om, hvad vi hver især laver, og han var meget begejstret for mit arbejde med både Al-Beshara og Vineyard Vollsmose.
Selv om han var ateist, fortalte han, at han havde et dybt ønske om at se Guds overnaturlige kraft. Jeg fortalte ham et par oplevelser, der var blevet delt til konferencen med Vineyard, og han blev nysgerrig. Så jeg inviterede ham med til konferencen, og han kom med om aftenen.

Ord og billeder fra Gud

– Her spurgte jeg, om han havde lyst til at prøve at blive bedt for. Det ville han meget gerne. Jeg bad en af de andre komme og hjælpe med at bede for min nye ven. Da vi bad for ham, kom der ord og billeder i vores tanker, som vi tror kom fra Gud. Og vi delte dem med vores nye ven.
Han blev meget berørt. ”Hvordan har du det?” spurgte vi ham. ”Fantastisk,” lød svaret. Vi bad videre. Den anden forbeder fik flere ord og billeder til ham fra Helligånden. Og vi bad længe.
Jeg fik også et ord til ham: ”Du står foran en sø, og du synes den ser skræmmende ud. Men det er vand, som Gud giver dig at drikke.
Indtil nu har du ikke følt noget behov for at drikke, men når du først smager på det, kan du ikke undvære det igen. Turd at drikke.”
Lidt efter sagde den anden forbeder: ”Forestil dig et sikkert rum, hvor du har det godt. Er du der? Forestil dig så en dør, hvor Jesus står på den anden side. Vil du lukke ham ind?”

Vi bad for, at Jesus måtte rense ham for synd, skyld, skam og frygt.
”Jeg føler mig så lettet og ren,” forklarede han.
”Hvor er det vildt. Jeg føler nogen løfter mig op. Jeg er så lettet og renset.”

Jeg tilføjede: ”Det er helt frivilligt! Hvis ikke du har lyst, er det helt OK!” ”Jeg vil gerne,” sagde han med sikkerhed. ”Jeg åbner op for dig, Jesus.” Han var tydeligt berørt, og vi spurgte ham:

”Hvad oplever du?”

”Jeg ser en hånd række ud til mig. Med hånden kommer lys. Hvad er det her for noget?”

Vi svarede: ”Det er Jesus der kommer ind.” Han fortsatte: ”Det her er fantastisk. Jeg mærker noget strømme gennem min krop.”


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vi bad for, at Jesus måtte rense ham for synd, skyld, skam og frygt. ”Jeg føler mig så lettet og ren,” forklarede han. ”Hvor er det vildt. Jeg føler nogen løfter mig op. Jeg er så lettet og renset.”

Vi bad videre. Hans ansigtsudtryk tydede på, at Jesus talte til ham. ”Taler Jesus til dig?” spurgte vi. ”Ja,” svarede han. ”Hvad siger han?” ”Han siger, at han har en plan for mig, som snart vil blive tydelig for mig. Hvor er det fantastisk.”

Han strålede

Efter ca. en halv time i bøn var vi færdige. Jeg har sjældent set et menneske stråle så meget. Han var et stort smil, og det lyste ud af ham. Der kom endda nogen hen til ham, som ikke vidste, hvad der var sket, og udbrød begejstret: ”Du stråler helt vildt! Glæden lyser ud af dig!” Han havde en masse spørgsmål bagefter. Han spurgte bl.a., om hans oplevelse i aften var normal, og om han kan opleve det hver dag. Jeg fortalte ham, at ikke alle får sådan en stærk oplevelse, som han har haft. Og at vi ikke ved, om det vil ske for ham igen. Men det vigtige er at holde sig tæt på Jesus ved at bruge tid med ham. Så nu vil han gå i gang med at læse i Bibelen hver dag.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Lysende skikkelser

Kort efter ringede han til sin forlovede og fortalte om det hele. Hendes reaktion var: ”Hvordan kan jeg også få den oplevelse?”
Mens han snakkede med sin forlovede, fik jeg en besked fra en, der havde mødt ham, lige inden mødet gik i gang. Hun skrev til mig:
”Vil du ikke hilse vores indiske ven (har glemt hans navn) og fortælle ham, at jeg bad for ham i starten af mødet, og jeg så nogle lysende skikkelser, der stod rundt omkring ham og bad for ham. Og så så jeg også et billede af, at han kom op af noget vand – forfrisket og lettet.”

… jeg bad for ham i starten af mødet,
og jeg så nogle lysende skikkelser,
der stod rundt omkring ham og bad for ham.
Og så så jeg også et billede af,
at han kom op af noget vand – forfrisket og lettet”

Da jeg læste beskeden for ham, stod han helt målløs og spurgte: ”Jamen, hvordan er det muligt? Det er jo præcis, hvad der skete!”

Hvor er det bare fantastisk at være en del af! Jeg tror, der var en mening med, at jeg skulle stå uden tag over hovedet og være nødt til at finde et hostel!
Vi har fået en ny ven og bror. Al ære til Gud. Halleluja! Hvis du har lyst til at møde ham, kommer han til Vollsmose på fredag, når vi har Thank God it’s Friday,” slutter Sebastians Facebook-beretning.

Al-Beshara og ’Thank God, It’s Friday’

Hvad er Al-Beshara?


Artiklen fortsætter efter annoncen:– Navnet betyder ”Den gode nyhed”. Jeg bruger halvdelen af min tid med at lave videoer, holde foredrag og lave relationsarbejde. En af mine videoer om den kristne tro er blevet vist 750.000 gange, især i Mellemøsten og Afrika. Nu har vi ansat en medarbejder i Egypten, som kan tage sig af folks henvendelser, når de har set videoen. Vi er 5 personer i bestyrelsen for Al-Beshara.

Hvordan tager muslimer imod jer, når I kommer fra kirken?

– Jeg er tydelig omkring, at jeg er kristen, og jeg har en positiv tilgang til dem. Derfor vil de gerne snakke om tro med mig. Jeg oplever ingen fjendtlighed på grund af troen.

Hvad er ”Thank God, It’s Friday?”

– Det er et arrangement hveranden fredag aften ud fra Odense Vineyard, som startede i september 2021. Vi er 15-25 hver gang, og vi har haft kontakt med 70 siden starten. Her mødes vi og spiser sammen, har sociale aktiviteter, synger lovsange, hører Guds ord, drikker kaffe, spiser kage – og ryger vandpibe.

De fleste, der kommer, er studerende, og vi har 33 nationaliteter repræsenteret. Halvdelen er kristne fra menigheden, og den anden halvdel er ateister, muslimer eller noget helt fjerde.