Joni’s ngo redder handicappede ud af Ukraine

Joni Eareckson-Tada, som selv sidder i kørestol, ses her sammen med sin mand, Ken. Hun startede i 1979 det kristne handicaparbejde Joni and Friends. Foto: Joni and Friends

Den kristne hjælpeorganisation Joni and Friends har evakueret flere hundrede handicappede ud af Ukraine, siden den russiske invasion og krigen startede.

Den kristne forfatter og foredragsholder Joni Eareckson-Tada, som selv blev lammet under en svømmetur for over 50 år siden, har på CBN News Prayer Link forklaret, hvordan hendes hjælpeorganisation arbejder under konflikten i Ukraine.

”Forestil dig, at du er quadriplegisk ligesom mig. Jeg kan ikke bruge mine hænder. Jeg sidder i en kørestol, og hvis man så er på 7. etage i en bygning i Mariupol, mens byen bliver bombet og raketterne slår ned, så kan man ikke lige springe ud af sengen, gribe nogle få ting, styrte ud ad hoveddøren og skynde sig afsted mod grænsen,” forklarede Joni Eareckson-Tada i et interview med CBN News.

”Det kan man ikke gøre. Mange mennesker med handicaps sidder fast i lejligheder eller i kældre,” fortsatte hun.
Joni and Friends, som forkynder evangeliet for handicappede og skaffer dem praktiske hjælpemidler, har nu sammen med partnerorganisationer evakueret mennesker fra krigszonen.

”Vores lokale koordinator, Galina, har sammen med vore teams været ude for at lede efter disse mennesker i de farligste områder i det østlige Ukraine for at redde dem og få dem over grænsen til sikre steder i Polen, Tyskland og Holland. Vi har nu evakueret over 300 personer med handicaps og deres hjælpere, og vi er stadig i gang,” fortalte Joni en måned efter krigens start.
På grund af invasionen måtte NGO’en stoppe byggeriet af et handicap-center, som skal hedde Joni’s House.

Handicappede i Ukraine bliver opsøgt af Joni and Friends og herefter evakueret. Foto: Joni and Friends

”Al beton, cement, mursten og træbjælker til Joni’s House i Ukraine blev pludselig omdirigeret, så vi kunne bygge huse for ældre og beskytte handicappede. Så alle disse ting blev ikke brugt til Joni’s House, men i stedet gør de gavn ved at give folk et sikkert sted at være,” fortæller Joni.

Hun fortæller om kristne frivillige, som sætter livet på spil ved at rejse til krigens brændpunkter for at hjælpe de nødstedte.
”Netop de kristne, som frivilligt kører busser gennem de ”korridorer”, hvor der foregår hård beskydning, tager en stor chance,” siger hun og opfordrer kristne til at bede for hjælpearbejdet i Ukraine.

”Disse mennesker er udmattede og chokerede, men alligevel er de troende kristne, som ruller ærmerne op. Bed for Galina og hendes netværk af venner, som gør en stor og meget modig indsats for at finde handicappede i de farligste områder og bringe dem i sikkerhed,” slutter Joni.


Artiklen fortsætter efter annoncen: