Danmarkshistorien manipuleres

Af Henri Nissen, Ansvarshavende redaktør

I påsken genudsendte DR en serie med titlen: Hvem var Danmarks første konge? I serien forsøger en meget ung kvindelig historiker at opklare, hvem der var Danmarks første konge. Men serien er desværre præget af de sædvanlige fodformede fordomme.

I serien fremstilles Danmarks første kristne konge, Harald Blåtand, som en skurk. Uden nogen beviser, men blot med forudfattede fordomme, insinuerer man fx, at Harald Blåtand skulle have skændet sine forgængeres gravhøje. Ingen beviser. Man gør et stort nummer ud af, at en undersøgelse af træet fra de begravede skibe åbenbart er fældet i samme skov. Men hvad er det bevis på? I hvert fald ikke, at Harald Blåtand var involveret. Eller havde onde hensigter.

Grafisk viser man et lysende kors på Harald Blåtands bryst, hvorefter Blåtands ansigt oplyses. Og han ser ond ud. Men det er jo grov manipulation. Det er hverken seriøst eller rimeligt at fremstille vores historie, som det sker med sådanne ”underholdende” tv-programmer. Tv-mediet er utroligt overfladisk. Men man behøver ikke at formidle flere fordomme end fakta.

Var de hedenske vikinger da bedre?

Endnu engang får man fremstillet kristendommen som noget negativt. Som et overgreb på vikingernes hedenskab. Og man kan åbenbart slet ikke se noget negativt ved de hedenske herskere før Harald Blåtand, selv om de var berygtede for at hærge andre lande, dræbe, voldtage, tage slaver og ofre uskyldige mennesker til afguderne.

Hvis man endelig var på jagt efter, hvem der var vores tidligste konger, og ikke blot ville finde noget, der kunne leve op til de politisk-korrekte fordomme, så skulle man kigge nærmere på de ældgamle skriftlige kilder, som beskriver kongerækken meget længere tilbage.

Odin er også på listen

Den engelske historiker Bill Cooper fremdrager i sin bog After the Flood en række gamle angelsaksiske, britiske, keltiske og islandske kilder, der beskriver de engelske, irske, norske og danske kongeslægter helt tilbage til Odin…! Odin er ofte blevet fremstillet som en af vikingernes guder. Men han var jo bare et magtmenneske, som gjorde sig selv til gud.

Thor Heyerdal argumenterer i den norske bog Jakten på Odin overbevisende for, at Odin var en snu aserbadjansk shaman, som gennem sine okkulte kunster tilrev sig magten i Norden. (Se hele artiklen: ”Odin var en asiatisk shaman”)

Helt tilbage til Noah

Men de fleste af de førnævnte kongelister fortsætter faktisk helt tilbage til Noah…! Disse lister ligger i museums-arkiverne, men bliver bevidst ignoreret. De passer ikke ind i den politisk-korrekte ateistiske fremstilling af vores fortid. De bekræfter nemlig, at folkeslagene nedstammer fra Noah, sådan som Bibelen (og andre gamle kilder) fortæller.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Vil man vide mere, kan man læse Bill Coopers bog ”After the Flood” på engelsk. Og jeg gengiver også noget af Bill Coopers spændende forskning i min nye bog ”Babelstårnet – fra Noahs børnebørn til de moderne folkeslag”. Den bibelske verdenshistorie er faktisk langt bedre dokumenteret end mange af de teorier, der fremstilles ud fra en kristendoms-fjendsk holdning.