Jann Sjursen skal lede TUBA

Jann Sjursen er ansat som konstitueret leder af TUBA. Foto: Privat.

Tidligere minister og formand for Rådet for Socialt Udsatte Jann Sjursen konstitueres som landsleder i TUBA, der tilbyder gratis terapi og rådgivning til unge, der er vokset op i hjem med alkohol- eller stofmisbrug.

Jann Sjursen var minister under Nyrup-regeringen i 90’erne, leder af Kristeligt Folkeparti og sad i Folketinget fra 1998-2005. Siden da har han blandt andet været formand for Rådet for Socialt Udsatte fra 2010 til 2019 og generalsekretær i den katolske kirkes humanitære hjælpeorganisation Caritas Danmark og en periode været formand for Foreningen Folkemødet.

Om ansættelsen siger generalsekretær i Blå Kors Danmark Christian Bjerre: ”Jeg er særdeles glad for, at Jann Sjursen med så kort varsel har påtaget sig opgaven med at drive TUBA videre, efter Henrik Appel i juli måned meddelte, at han ønskede at trække sig som leder af TUBA.”
Selv udtrykker Jann Sjursen stor anerkendelse for TUBA’s vigtige arbejde, hvor man i 2021 havde 3.600 unge i terapi.

Jann Sjursen skal arbejde med udgangspunkt fra TUBA’s hovedkontor i København.