’Areopagos har en central rolle i det åndelige Danmark’

Bente Mikkelsen Pahus

De seneste 20 år har Bente Mikkelsen Pahus arbejdet med organisationsledelse, både i USA og i Danmark. Hun fratræder sin stilling som leder af Mission Afrika Genbrug for at blive landechef i Areopagos fra 1. januar 2023.

“Jeg ser Areopagos’ rolle som central i det åndelige Danmark, der er i gang med at forme sig. Selv brænder jeg for at have den åndelige dialog med mennesker omkring mig,” fortæller Bente Mikkelsen Pahus.

Guds telt i verden

Areopagos’ nye landechef i Danmark siger om sin tilgang til opgaven: “For mig er det ikke vigtigt at bruge teologien til at skabe en dogmatisk struktur, som verden skal ‘flytte ind i’. Det handler mere om at placere Gud i den verden, vi allesammen lever i, og ‘slå hans telt op’.”

Bente Mikkelsen Pahus kommer fra en lederstilling i Mission Afrika, hvor hun de seneste fem år har stået i spidsen for genbrugsarbejdet. Fra Mission Afrika og andre tidligere jobs har hun stor erfaring med at lede både frivillige og ansatte mod samme mål.

“Bagved en veldrevet organisation ligger der et godt lederskab og noget dygtigt, internt strategiarbejde. I Areopagos’ tilfælde tror jeg, at vi sammen kan forløse noget meget vigtigt for både det kirkelige og for det åndelige Danmark gennem en organisation, der bliver ved med at række ind i fremtiden i mange år frem.”

Ledelse og teologi

Netop det interne strategiarbejde er vigtigt for Bente Mikkelsen Pahus. “Det er rigt for mig at få lov til at bære en stærk organisation frem, som jeg vil arbejde på at gøre endnu stærkere,” siger hun. Udover sin ledelseserfaring glæder den nye landechef sig til at bringe sine teologiske kompetencer i spil i sit arbejde. For ud over at have en ingeniøruddannelse har hun også læst teologi på Aarhus Universitet og senere i Chicago.

International erfaring og åndelig vejledning

Bente Mikkelsen Pahus boede frem til 2017 tolv år i USA. Her arbejdede hun først med socialt, kirkeligt arbejde blandt nogle af de allermest udsatte grupper i millionbyen Chicago. Senere stod hun i spidsen for to organisationer med socialt arbejde i delstaten Colorado længere mod vest.

I USA, på North Park Theological Seminary, har hun også taget en særlig uddannelse som “åndelig vejleder” – det er en uddannelse, der lægger vægt på medvandringen med det enkelte menneske. “Jeg ser jobbet som landechef i Areopagos som både en gave og en unik mulighed for mig at blande mine teologiske og missionale kompetencer og min erfaring med organisationsledelse,” siger hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Dialog og religionsmøder

Bente Mikkelsen Pahus forventer generelt, at hun kan bidrage med ledelse og udsyn til Areopagos:

“Jeg kommer med energi til fremdrift og med kompetencer, der kan få os godt ind i næste skridt på rejsen.
Jeg glæder mig utrolig meget til at være i samspil mellem de faglige kompetencer, der er her. Både medarbejderne som mennesker, men også de kompetencer, de med deres forskellighed indebærer,” siger hun.

Bente Mikkelsen Pahus glæder sig også til snarligt at opleve Areopagos’ arbejde på Tao Fong Shan, og på her at møde organisationens dybe rødder i arbejdet med dialog og religionsmøder.


Artiklen fortsætter efter annoncen: