En ængstelig familie fik uventet besøg i toget

Af Jenis av Rana Færøsk læge og politiker. Fhv. udenrigs-, undervisnings- og kulturminister for Færøerne.

Jeg har tidligere her i Udfordringen anbefalet bogen ’Guds Vanvid’. En bog, som med hjertegribende fortællinger placerer Jesus højt over alt andet og beskriver hans ufattelige personlige kærlighed til os.

En af bogens stærke beretninger er fortællingen om Stojan. Bogens forfatter mødte Stojan, en mand på omkring tres år, i et af de lande, hvor kristne systematisk bliver forfulgt og tyranniseret for deres tro, men hvor Jesus gang på gang besøger sine børn og viser dem sin kærlighed.

Vi kommer ind i historien på et tidspunkt, hvor Stojans far har været i fængsel i ni måneder. Da får Stojan og hans mor lov til at besøge ham, før han bliver flyttet til en af de berygtede Gulag arbejdslejre. På det tidspunkt var faderen så ilde tilredt, at de kun kunne genkende den skeletagtige mand, da de så hans øjne, der stirrede på dem. Da bøjede den 13 år gamle Stojan sig over sin far og hviskede: ”Far, jeg er så stolt af dig”.

Samme aften blev mor og børn sendt i eksil til en sigøjnerlandsby i et fjernt hjørne af landet. De blev sat på et tog og sendt afsted til en for dem ukendt destination. På et tidspunkt under turen begyndte Stojans mindre brødre at græde. De var bange og følte, at de havde mistet alt. Men deres mor havde kun et svar på deres mange spørgsmål: ”Gud må sørge for os, små venner”. Så sang de en salme sammen, mens toget nærmede sig destinationen.

Da fik den ængstelige familie besøg. En fremmed mand nærmede sig og spurgte forsigtigt: ”Er I familien til den præst (og her nævnte han navnet), der er blevet fængslet”? Da moren bekræftede dette, fortalte han følgende:

”Vores kirke var samlet i går. Da vi bad, sagde Helligånden, at vi skulle samle ind, og at jeg skulle tage gaven med på dette tog og give den til jer. Og at jeg skulle følges med dig og din familie til jeres nye hjem”. Han gav hende en lille tøjpose og sænkede stemmen: ”Her er penge nok til seks måneder. Vi kommer med mere, når de slipper op”.

Resten af Stojans beretning om familiens liv er en vidunderlig fortælling om Guds ubeskrivelige kærlighed til os. Om hvordan vores Himmelske Far minutiøst følger med i vores dagligdag – og står parat til at hjælpe os.

Ps.: Du burde købe bogen og læse slutningen på denne og andre utrolige beretninger.


Artiklen fortsætter efter annoncen: