Er nærdøds-oplevelser i modstrid med Bibelen?

Karin Madsen
Thurø

Er nærdødsoplevelser i modstrid med Bibelen? Det er overskriften på Iben Tranholms klumme d. 15. oktober 2023. Da jeg ikke har set Mette Kirstine Larsens dokumentarfilm på TV2, kan jeg ikke udtale mig om den oplevelse, hun har haft. Men jeg tror ikke, man skal sige, at alle nærdødsoplevelser er fra Satan og slet ikke, hvis man ikke selv har haft sådan en oplevelse.

Paulus skriver om en oplevelse, hvor han blev rykket bort til Paradis i 2. Kor 12:1-5, og jeg tror ikke, det har fået nogen til at begå selvmord. Jeg er selv en personlig kristen, som blev døbt til Kristus for 25 år siden, og jeg har oplevet nogle overnaturlige ting, som Jesus skal have æren for. Og deriblandt er en nærdødsoplevelse for 15 år siden, hvor jeg fik fjernet min livmoder.

Lægen fik ikke syet såret ordentligt sammen, så jeg lå og forblødte indvendigt og fik rigtig mange smerter, så jeg ikke engang kunne tale. Da sygeplejersken ville have mig ud på toilettet, faldt jeg om og oplevede at være ude af min krop, svævende oppe under loftet og så min krop ligge på sengen. Det mest fantastiske ved det var oplevelsen af at være total klar i hovedet, og det at smerterne var helt væk (er ubeskriveligt).

Så for mig er den oplevelse tydeligt tegn på, at vi lever videre, selv om vi ikke er i vores kroppe, og da er det vigtigt, at vi forinden har givet vores liv til Jesus, så er vi blevet gjort retfærdige ved hans offer og kommer ikke for dommen. Johannes 5:24: ”Sandelig, sandelig siger Jeg jer: Den, der hører Mit Ord og tror Ham, som har sendt Mig, har evigt liv og kommer ikke for dommen, men er gået over fra døden til livet.”

Al ære til Jesus Kristus!!!