Ny kommunikationschef i ADRA vil øge samarbejdet med kirker og erhvervsliv

Laura Nygaard Nielsen

Laura Nygaard Nielsen er ny kommunikationschef i ADRA Danmark, hvor hun siden 2013 har haft ansvar for udviklings- og nødhjælpsorganisationens arbejde i Uganda.

I sin nye stilling skal Laura Nygaard sætte retningen for organisationens kommunikations- og engagementarbejde. Da nyheden nåede medarbejderne i ADRA Danmark, var Laura Nygaard Nielsen ikke selv til stede, da hun var frivillig på en kristen børnelejr. ”Det var meget mærkeligt ikke selv at kunne se mine kolleger i øjnene, da de fik nyheden. De fleste var selvfølgelig overraskede over, at en af kandidaterne til stillingen havde været intern,” fortæller Laura og smiler.

”Vi kender i forvejen Laura som en dygtig, progressiv og ansvarsbevidst medarbejder, der selv er god til at kommunikere. Med sit venlige og positive væsen er hun vellidt på både kontoret og i felten,” siger generalsekretær Jens Vesterager og fortsætter: ”Valget af Laura signalerer desuden, at vi i ADRA finder det vigtigt, at kvalificerede medarbejdere kan avancere internt.”

Ressourcer i kirker og virksomheder

Laura har også været tovholder på strategiudvikling og været ansvarlig for ADRA’s rettighedsbaserede arbejde, herunder at opbygge stærke civilsamfund og at fremme ligestilling mellem kønnene i ADRA’s partnerlande. Den nyslåede kommunikationschef går ind i sin stilling med friske idéer og planer.

”Jeg vil styrke samarbejdet med private virksomheder, og her kommer vi også til at appellere til kirkerne i Danmark. I menighederne sidder mennesker med et stort, solidt netværk inden for erhvervslivet. Mange af dem er selv virksomhedsejere. Jeg tror på, at ADRA sammen med erhvervslivet kan finde nye løsninger og kampagner, der gør en forskel og bringer håb og forandring til udsatte mennesker. Her handler det ikke kun om at have fokus på det økonomiske, men også det værdiskabende. Vi vil indgå samarbejder, der giver mening for både ADRA og virksomheden.”

Laura vil også indgå flere samarbejder med andre trosbaserede NGO’er for at kommunikere vigtige budskaber med en endnu stærkere røst. Hendes egen arbejdsplads er udsprunget af Adventistkirken i Danmark. Laura blev cand.comm. i kommunikation og psykologi fra RUC i 2008. Senest har hun bygget ovenpå med en projektleder-uddannelse.

Laura bor med sin familie i København, er gift med Jasin og har tre drenge. Som barn kom hun i Adventistkirken i Faxe, og i dag er Cafékirken på Frederiksberg hendes menighed.