Ny formand på Diakonhøjskolen er generalsekretær i Blå Kors

Morten Skov Mogensen. Foto: Blå Kors.

Diakonhøjskolen i Højbjerg ved Aarhus har netop fået ny formand for bestyrelsen. Efter otte år i bestyrelsen, de seneste tre som formand, takker Jan Rasmussen af og overdrager stafetten til Morten Skov Mogensen.

”Jeg har med glæde påtaget mig hvervet som formand, fordi jeg ved, at der både i organisationer, kommuner og regioner er et stort behov for de veluddannede studerende, der udgår fra skolen,” udtaler Morten Skov Mogensen.

Til daglig er han ansat som generalsekretær i Blå Kors og har dermed et indgående kendskab til det socialdiakonale praksisfelt, skriver Diakonhøjskolen i en pressemeddelelse. Den tætte forbindelse til det diakonale bagland er, ifølge både den afgående og nytilkomne formand, med til at styrke kvaliteten af den professionsbacheloruddannelse i diakoni og socialpædagogik, som Diakonhøjskolen udbyder i samarbejde med VIA University College.

”Diakonhøjskolen står for et højt fagligt og værdibåret uddannelsesmiljø, der danner, uddanner og efteruddanner yderst kompetente medarbejdere til det diakonale arbejde rundt i mange grene af det danske velfærdssamfund,” siger Morten Skov Mogensen.

Søgningen til Diakonhøjskolens uddannelser og kurser er over årene blevet større og bredere, og det har været en af Jan Rasmussens kæpheste at fastholde interessen fra et bredt ansøgerfelt og udvide udbuddet af kursustilbud. Og det er noget, den nye formand mener skal fortsætte. Morten Skov Mogensen har tidligere blandt andet været generalsekretær i KFUM’s Sociale Arbejde, direktør i Danske Diakonhjem samt medlem af rådet for socialt udsatte og frivilligrådet.

Han er 53 år og bor i Silkeborg med kone og tre børn. Den afgående formand, Jan Rasmussen, er medejer af en række virksomheder inden for ejendomme og produktion. Han sidder i bestyrelsen for KFUM’s Sociale arbejde og Danske Diakonhjem. Han er 61 år, gift med Anette og har 5 børn og 4 børnebørn. Diakonhøjskolen er en selvejende uddannelsesinstitution, hvor man kan tage en professionsbacheloruddannelse i diakoni og socialpædagogik samt i kristendom, kultur og kommunikation. Begge udbydes i samarbejde med VIA University College.

Diakonhøjskolen tilbyder desuden seminarer, kurser og efteruddannelse inden for det diakonale/sociale og kirkelige felt samt et internationalt kursus.