Missionsoplevelser i bogklubben

I den kommende weekend får medlemmer af Udfordringens bogklub en bog om danske oplevelser på missionsmarken. Der udsendes to forskellige bøger: ”Egons Bog – En bornholmsk fiskerdrengs dramatiske liv i Afrika” af Egon Falk og ”Med Grønland i hjertet” af Gudrun Toldam.

Egons Bog

I Egons Bog fortæller Egon Falk om sit og hustruen Hannahs dramatiske liv som missionærer i Afrika, hvor Egon har prædiket for tusinder af mennesker. Men fortællingen starter i en fiskerfamilie på Bornholm, hvor han voksede op som en trodsig og vanskelig dreng. På et tidspunkt smed faderen ham ud, fordi han var så strid. Men Egon fortrød sin opførsel og bad om tilgivelse. Og det var ét af de afgørende valg, som ledte ham ind i den store tjeneste senere i livet.

Et andet vigtigt valg var Hannah, som har bakket ham op livet igennem. Et tredje valg var at vove sig ud i et usikkert liv som missionær uden støtte nok og med primitive omgivelser, børn på kostskole og andre afsavn. I år kan Egon og Hannah fejre 50-års jubilæum for arbejdet i New Life Outreach, som deres organisation hedder. Et arbejde, som har båret stor høst, og som er lykkedes i samarbejde med en masse medarbejdere og alle de mennesker, som trofast har støttet tjenesten gennem alle årene.

Gudrun Toldams bog hedder ”Med Grønland i hjertet” og er på 144 sider, delvist illustreret med farvebilleder. Bogen kan bestilles hos Hosianna.dk for 198 kr.

Med Grønland i hjertet

I den anden bog ”Med Grønland i hjertet” fortæller Gudrun Toldam om sit liv og sin tjeneste som kvinde. Bogen giver ikke blot et meget personligt indblik i et spændende liv i kristen tjeneste, men også fra en barndom i 50’erne og 60’ernes Danmark, hvor velstanden afløste fattigdommen for mange. Gudrun voksede ikke op i en kristen familie, men en kristen veninde i barndommen plantede de første trosfrø i Gudruns hjerte.

Da hun som ung studerede i Nyborg, inviterede en anden veninde hende med i kirke, og det blev begyndelsen på Gudruns liv med Jesus. Sidenhen mødte hun Dan Toldam, de blev gift og oplevede begge et kald til Grønland.  En stor del af bogen handler naturligvis om oplevelserne på Grønland og det helt anderledes liv deroppe. Dengang var det meget småt, hvad der kom ud af missionsarbejdet – især på grund af de store problemer med druk og incest, som plagede mange grønlandske familier. Det var ofte dramatisk, og vi får gennem bogen indblik i nogle grønlænderes skæbner.

Gudrun beskriver også, hvordan hun og Dan senere i livet vendte tilbage til Grønland og oplevede det gennembrud, der skete efter at de forskellige frikirker var gået sammen og havde dannet den grønlandske frikirke. Fordelingen af de to titler er vilkårlig. Vil man gerne have begge titler, kan man, så længe lager haves, som medlem af bogklubben købe bøgerne til bogklubpris 50 kr. + forsendelse (normalpris 198 kr.)

Bogklubben

Fire gange om året udsender Udfordringens Bogklub en bog til alle klubbens medlemmer. Det koster kun 200 kr. om året at være medlem af bogklubben. Det vil sige, at du som medlem får fire bøger til kun 50 kr. stykket – og endda inklusiv porto. For at være medlem af Udfordringens Bogklub skal du være abonnent på Udfordringen og have adresse i Danmark. Hvis du tilmelder dig, vil du modtage en bog sammen med din avis fire gange årligt.

Tilmelding inden tirsdag

Hvis du tilmelder dig på udfordringen.dk/bogklub inden tirsdag d. 20. august kl. 12, vil du allerede modtage næste bog sammen med avisen i den efterfølgende weekend. Husk at indbetale 200 kr. til MobilePay nr. 225016 – eller konto 7040-000 2115631 – mrk. bogklub, efter at du har tilmeldt dig via kontaktformularen på hjemmesiden.


Artiklen fortsætter efter annoncen: