Taknemlighedsfest for 50 år med Børkop Højskole

Lørdag den 14. september 2024 fejrede Børkop Højskole sit 50-års jubilæum som Indre Missions Bibelskole med en stor taknemmelighedsfest fyldt med aktiviteter, koncerter og fællesskab. Foto: Børkop Højskole

Lørdag den 14. september 2024 fejrede Børkop Højskole sit 50-års jubilæum som Indre Missions Bibelskole med en stor taknemmelighedsfest.

Børneaktiviteter, foodtrucks og en spektakulær fyrværkeriafslutning samlede både tidligere elever, lokale beboere og venner af skolen, så festlighederne kom til at markere skolens plads i både lokalsamfundet og dansk kirkeliv.

En del af Guds plan

Skolens ledelse benyttede lejligheden til at udtrykke tak for at være en del af Guds plan for Danmark og for de mange, der har støttet op om skolen. Der var mange aktiviteter for alle aldre, fx Gospel-Kids Danmarkskoret, folk-pop-bandet Northern Assembly, koret Sh’ma og duoen Genhør optrådte på scenen. Der var også masser af sjove aktiviteter som hoppeborg, konkurrencer og Børkop Extreme Wipeout, som trak stor opmærksomhed. Aftenen blev afsluttet med et fyrværkerishow, som samlede hele byen i et lysende festfyrværkeri.
Unge kan gøre en forskel

Der var mange aktiviteter for alle aldre, fx Gospel-Kids Danmarkskoret, folk-pop-bandet Northern Assembly, koret Sh’ma og duoen Genhør optrådte på scenen. Foto: Stefan Møller Høeg, Børkop Højskole

IMB’s vision, ”Vi danner nutidens unge til at tjene fremtidens kirke, så den møder verden med håbet,” blev tydelig i jubilæets tema og fejring. Skolen ønsker fortsat at uddanne unge mennesker, så de kan gøre en forskel i samfundet og kirken fremover.

Naboerne kom forbi

For IMB var denne festdag også en fantastisk mulighed for at åbne dørene for lokalbefolkningen. Mange lokale gæster fik indblik i skolens dagligdag, værdier og aktiviteter, hvilket styrker både skolens relation til lokalsamfundet og bevidstheden om, at Børkop er hjemsted for en aktiv og værdifuld højskole. Skolens ledelse ser dette som en værdifuld måde at bygge bro mellem skolen og Børkop by, hvor skolen har ligget centralt siden 1889.

Børkop Extreme Wipeout var populært. Foto: Børkop Højskole

I perioden fra 1946-1974 var der sygeplejeforskole i skolens bygninger, så med 50-års jubilæet markeres det, at skolen i 1974 igen blev folkehøjskole under navnet Indre Missions Bibelskole.