Spedalskhedshospital i Nepal ødelagt af jordskred

Et stort jordskred ramte træningscentret på Anandaban Hospital (billedet), samt flere af husene. Foto: Leprosy Mission

Spedalskhedsmissionens Anandaban Hospital i Nepal blev stærkt beskadiget, efter at voldsom monsunregn havde udløst et stort jordskred, skrev Christian Today den 3. oktober.​

Anandaban Hospital i Nepal, som er Lepra Missionens flagskib, ligger i det sydlige Lalitpur-distrikt. Hospitalets hovedbygning er uskadt, men i det omkringliggende område har jordskredet fejet træer og andre bygninger væk og ødelagt borebrøndene, der sørger for hospitalets vandforsyning. Adgangen til hospitalet blev afskåret på grund af skader på vejene som følge af den største mængde nedbør, der har ramt Nepal i et halvt århundrede. Vejene blev til floder eller oversvømmet af mudder, så det blev næsten umuligt at bringe livsvigtige forsyninger ind uden hjælp fra hæren.

Louise Timmins, der har ansvaret for fundraising for The Leprasy Mission, kalder ødelæggelserne ”hjerteskærende”. ”Ud fra den kommunikation vi har haft over WhatsApp, ved vi, at holdet er på knæ,” sagde hun. ”Det ser nu mere og mere ud til, at patienterne skal evakueres. Men vi ved ikke, hvor vi skal hen, eller endda hvordan det er muligt, og der er bekymring for yderligere regn, som kan hindre eventuelle fremskridt.”

Jordskredene har efterladt mindst 200 døde i regionen, mens mange flere er savnede. Ifølge Louise Timmins er jordskredet den største udfordring, hospitalet nogensinde har stået over for, efter at have overlevet jordskælvet i 2015 og skovbrande tidligere i år.