Jemima blev helbredt for gigt

”I pinsekirken Nyt Håb i Rødovre oplever vi til stadighed mirakler i vores kamp mod gigt og andre lidelser, og det er med vores store glæde, at vi deler denne oplevelse om Jemima på ti år, som i størstedelen af sit liv har lidt af børneleddegigt,” siger Bjarne Kjær, der er præst i kirken.

Både Jemima og Jemimas mor nyder Jemimas nye hverdag uden smerter og begrænsninger. Foto: Privat

Jemima på ti år har i mange år lidt af børneleddegigt, men blev i december 2023 helbredt. Her følger en beretning fra først Jemimas mor og efterfølgende Jemimas morfar, som fortæller om deres oplevelser i forbindelse med Jemimas lange periode med sygdom og efterfølgende helbredelse.

Jemimas mor fortæller:

Jemima fik konstateret børneleddegigt, da hun var fire år gammel. Det startede d. 28. oktober 2018, da vi var nødt til at sende hende på børnemodtagelsen, hvor hun efter flere dages undersøgelser fik konstateret, at hun var alvorligt ramt af gigt. Hun måtte opereres akut og kom efterfølgende i medicinsk behandling. Børneleddegigt er en inflammatorisk sygdom, som giver væske i leddene, da immunforsvaret ”misforstår” dets opgave og går til angreb på ens egne celler. Inflammationen rammer desuden også øjnene, hvor den kan forårsage regnbuehindebetændelse med alvorlige følger.

Svært at gå i skole

Jeg vil gerne fortælle lidt om, hvordan det har været for Jemima og os at leve med børneleddegigt og om nogle af de ”kampe”, der er forbundet med det. Jemima har hovedsageligt været ramt i knæ og ankelled, men nogle gange også i fingrene og i andre dele af kroppen. Børneleddegigten er forbundet med store smerter, og det har i perioder været svært for hende at skrive og gå. Hun har derfor haft brug for forskellige hjælpemidler som krykker eller vogne.

Det har også været svært for Jemima at være i skole. Hun har næsten hver dag fået smertestillende medicin og har ofte måttet ligge på en madras i klassen, når de andre gik til frikvarter.
Hun bliver hurtigt træt på grund af alle sine smerter. Derfor har hun også haft meget fravær fra skolen. Jemima har ikke lyst til at blive pylret om, og hun viser helst ikke sine smerter. Hun vil meget hellere være social. Hun elsker at danse, og hun er glad for at være aktiv. Men hun har jo desværre været forhindret i at gøre det på samme vilkår som andre helt raske børn.

Stærk medicin

Vi har hele tiden levet med bevidstheden om, at gigten kunne blive, og at det kunne ende med, at hun slet ikke ville kunne gå. Den medicin, Jemima har fået, er ikke for ”små børn”. Da hun var lille og startede med at få medicin, svulmede hun helt op. I dag får hun methotrexat hver uge samt en sprøjte, som vi skal give hende. Det er bestemt ikke en rar oplevelse. Hvis der er noget, Jemima ikke kan lide, er det sprøjter, og det føles, som om vi gør et overgreb på vores lille pige, hver gang vi skal give hende sprøjten.

Jeg (eller vi) har hele tiden troet på, at Jemima ville blive guddommeligt helbredt. Selvom hun blev ved med at få det dårligere og dårligere. De sidste par år er hendes sygdom ikke gået i den rigtige retning, og hendes medicin blev sat op på voksendosis.

Fra værre til helbredt

Mange ting, som havde været aldeles usandsynlige for bare et år siden, er nu muligt for Jemima. Som fx at bære sin lillebror, hvis man skulle få lyst til det. Foto: Privat.

Troen på helbredelse har hele tiden været stor. Blandt andet hos hendes 11-årige fætter i Afrika, som har bedt for hende hver dag, siden hun var meget lille, og i et stykke tid er Jemima kommet til fast forbøn hos min far, som er præst i pinsekirken Nyt Håb. Der er mange, der har bedt for hende og haft hende på hjerte hver dag. Alligevel fik hun det pludselig rigtigt slemt og fik meget ondt i sit ene knæ, så hun måtte på krykker, og hendes undersøgelse d. 25. august 2023 viste, at der var væske og aktiv gigt i leddene.

Men vi holdt fast i troen på, at hun ville blive helbredt, og vi fortsatte med at komme til forbøn og ved næste undersøgelse d. 12. december 2023 fortalte hendes læge på Riget, at der ikke længere var noget aktivt gigt i nogen af hendes led. Vores oplevelser, når vi beder for gigt, er, at det i de fleste tilfælde bliver en lang bønnekamp, før gigten er drevet ud, men Jemima har nu d. 3. maj 2024 for anden gang fået bekræftet af hendes læge på Riget, at der ikke er noget aktiv gigt.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Bjarne Kjær, Jemimas morfar, fortæller: Som Jemimas mor beretter, har jeg også bedt for Jemima i lang tid. Men den 10. september 2023, da jeg bad for hende i Nyt Håb, oplevede jeg, at en kraftig varm strøm ramte min hånd og hendes. Jeg var derfor overbevist om, at hun var blevet helbredt, men som ugerne gik blev gigten bare værre og værre. Jeg sagde til min datter, at Jemima var blevet helbredt, selvom det var svært for mig, fordi hun jo ikke havde fået det bedre, men jeg stod fast på min trosoplevelse.

Når mennesker lider, så skal vi give dem al den hjælp, vi kan. Gud har blandt andet givet os lægerne til dette. Midt i den menneskehjælp, som lægerne er med til at give, drejer det sig om, at vi ikke giver slip på troen. Midt i min troskamp oplevede jeg, at Jemima blev dårligere og dårligere, og til sidst måtte hun gå med krykker. Jeg var klar over, at der var stor risiko for, at hun snart ikke ville kunne gå mere og skulle i kørestol, og der var også stor risiko for blindhed. Jemima kom til stadighed i Nyt Håb, og vi fortsatte med at bede for hende. Det var med håb imod håb.

Helbredt

Som tiden gik, oplevede vi, at den lille pige sad og græd, hver gang indsprøjtningen kom. Det var ikke sjovt. Imens jeg så på dette, så var min bekendelse, at hun var helbredt, for Jesus er hendes læge. Og så skete det pludseligt en dag, hvor hun sagde: ”Jeg har ingen smerter mere.” Jeg tror på, at Jemima blev helbredt, fordi alle, som kommer til Jesus, bliver helbredt. Nu skriver vi august 2024, og Jemima har stadig ingen smerter. I løbet af sommeren har hun tilmed taget flere løbeture sammen med sin mor.


Artiklen fortsætter efter annoncen: