Stopper som direktør og bliver præst i Hillerød Kirke

Jesper Oehlenschlæger

”Vi er glade for og stolte af at kunne meddele, at menighedsrådet har indstillet til biskoppen, at Jesper Oehlenschlæger ansættes som ny sognepræst ved Hillerød Kirke pr. 1/11,” siger Christen Jørgensen, der er formand for Hillerød Kirkes menighedsråd.

”Jesper har mange kompetencer, som han har opnået gennem sin tid som præst, men også fra de seneste otte år udenfor folkekirken. Vi ser frem til at drage nytte af Jespers evner i Hillerød Kirke, når menigheden sammen med Jesper skal arbejde for og udforske vores vision: Tydelig ByKirke,” siger Christen Jørgensen.

Presset økonomi

Jesper Oehlenschlæger overtager stillingen efter Ole Cæsar Jensen, der går på pension med udgangen af september. Dermed bliver der en måned, fra Ole stopper, til Jesper begynder, og det er der en ganske særlig – og i Folkekirken ganske almindelig – grund til. ”Datoen for Jespers ansættelse er blevet flyttet til den 1/11. Oles stilling vil således være vakant en måned, hvilket er Hillerøds bidrag til at forbedre folkekirkens pressede økonomi pga. OK24,” skriver Christen Jørgensen på Hillerød Kirkes Facebook-side.

Glæder sig til rejsen

Jesper Oehlenschlæger fortæller, at han glæder sig til at finde ud af, hvad det vil sige at være en levende og relevant kirke midt i Hillerøds centrum. ”Det er med en meget stor taknemlighed, at jeg skal være præst for menigheden i Hillerød Kirke. Jeg glæder mig enormt meget til at lære menigheden at kende og til rejsen sammen med dem, hvor vi sammen skal finde ud af, hvad det betyder at være en tydelig bykirke i Hillerød.”

Vender tilbage efter otte år

Jesper Oehlenschlæger har tidligere været præst i 15 år – heraf otte i Karlslunde Strandkirke, hvor han var præst indtil 2016. Herefter var han i fire år forstander på Nordsjællands Efterskole, indtil han i 2020 blev udviklingsdirektør i den nyetablerede fond Samfonden i Silkeborg. Samfonden har forenklet fortalt til formål at støtte projekter og initiativer, der med udgangspunkt i det kristne livs- og menneskesyn fremmer personlig udvikling og gode fællesskaber.

Jesper Oehlenschlæger har desuden i mange år været en af drivkrafterne bag Arrow Lederskab i Danmark, der siden 2013 har arbejdet professionelt med ledelse i kristen sammenhæng, og som tilbyder et lederskabsforløb, der i løbet af et års varighed blandt andet tilbyder undervisningssessioner, webinarerer og ophold på Ådalen Retræte. Der vil være indsættelsesgudstjeneste for Jesper søndag den 3. november 2024 kl. 10.00 med efterfølgende velkomstreception.