”Jesus Kristus er min første prioritet”

Med lovsang, tegnsprog og udtalelser har mange kristne atleter vist deres tro ved dette års OL.

Fijis OL-team, som sang en fælles lovsang til Jesus baseret på Ordspr. 3,5-6: ”Stol på Herren, så vil han lede dig”. (YouTube)

Mens kristne verden over har udtrykt forargelse over det, de opfattede som hån mod kristendommen under åbningsceremonien for De Olympiske Lege i Paris, har mange kristne atleter brugt deres synlighed til at pege på Jesus.

Muligheden for at vise sin tro har nemlig været tilstede, selv om der var flere hensyn at tage, ikke mindst for de franske atleter. De franske OL-atleter var afskåret fra at vise religiøse symboler, mens de repræsenterede Frankrig på grund af landets sekularismeprincip, skrev Christian Post. Derimod insisterede Den Internationale Olympiske Komité på, at atleterne i Paris kunne repræsentere sig selv, deres tro og deres land.

”For den olympiske landsby gælder IOC-reglerne, så der er ingen restriktioner mod at bære hijab eller anden religiøs eller kulturel påklædning,” sagde en talsmand for IOC til Reuters.

Den serbiske tennisspiller Novak Djokovic, der er ortodoks kristen, fremviste sit kors ved OL i Paris. Efter at have vundet OL- guld i Paris faldt han på knæ og takkede Gud for sejren. (Instagram)

Kreative vidnesbyrd

Og denne frihed har mange kristne OL-deltagere benyttet sig af på hver deres måde med ord og tegn, fra den brasilianske teenager Rayssa Leal til den 37-årige Novak Djoovic. Her nævner vi blot nogle af de mange kristne atleter, der på forskellig vis har bekendt deres tro under OL. Fijis OL-team sang en fælles lovsang baseret på teksten fra Ordspr. 3,5-6: ”Stol på Herren, så vil han lede dig”. Teksten til sangen ”Mo Ravi Vei Jisu” handler om at stole på Jesus og følge ham. Tennistjernen Novak Djoovic fremviste sit kors.

Den 27-årige svømmer Katie Ledecky kunne rejse hjem fra OL med fire medaljer. Hun giver Gud æren for at have holdt hende fast i troen gennem hele sin succesfulde karriere både i og udenfor poolen. Ledecky har slået adskillige rekorder til dato og er den bedste kvindesvømmer i verden. Hun har syv individuelle olympiske guldmedaljer og 14 individuelle langbane-verdenstitler. Efter OL i Rio 2016 fortalte Ledecky, hvor meget hendes tro betyder for hende:

”Min tro giver mig styrke gennem både træning og konkurrence – men også i skolen, med min familie og i hverdagen. Så selvom mine mål i poolen har ændret sig, forbliver min tro noget, der er konsekvent og noget, jeg altid kan stole på.”

Den 25-årige hækkeløber Sydney McLaughlin-Levrone fra USA har slået verdensrekorden hele seks gange. Hun vandt OL-Guld for anden gang i træk, da hun var hurtigst i mål på 400 meter hækkeøb. Bagefter gav hun Gud æren for sin bedrift:

”Jeg ærer Gud i alt, hvad jeg gør. Han har givet mig en gave. Han har givet mig en drivkraft til bare at ville fortsætte med at forbedre mig selv,” sagde hun under et pressemøde. ”Jeg har en platform, og jeg vil bruge den til at herliggøre ham. Så hver gang, jeg træder ind på banen, er det altid med denne bøn: ’Gud lad mig være et redskab, hvorigennem du bliver herliggjort,’ uanset hvad resultatet er.


Artiklen fortsætter efter annoncen:



Det handler om, hvordan jeg opfører mig, ikke kun hvordan jeg præsterer. Hvad jeg har i Kristus er langt større end, hvad jeg har eller ikke har i livet – ja, større end en OL-medalje, udtalte Sydney McLaughlin-Levrone