Hvordan informerer jeg om søndagens gudstjenester?

Hej Brian

Jeg har efterhånden postet mange opslag på min frikirkes Facebook-side om søndagens gudstjenester. Her har jeg nævnt klokkeslæt og navnet på dagens forkynder.
Jeg kunne godt tænke mig at informere mere bredt på kirkens Facebook-side om det, der skal ske i løbet af en søndag formiddag i kirke. Har du tips til, hvordan jeg her kan lykkes med dettte?

Hilsen en Facebook-ansvarlig


Tak for dit spørgsmål. En søndag formiddag i en typisk frikirke vil være sat sammen af flere elementer. Dem kan du et for et informere om i opslag på din Kirkes Facebook-side.

Velkommen indenfor

Du kan fx starte med at fortælle, at de fremmødte vil blive mødt af et par hjælpsomme værter i kirkens døråbning. De vil byde velkommen. Og de er klar til at guide hver person ind i kirkesalen og finde en god plads til ham. Denne information i et Facebook-opslag vil førstegangsbesøgende kunne få nytte af. For nogle kan det være lidt udfordrende at troppe op på en ny kirkeadresse. Men betryggende at vide, at man møder velkomstværter, som tager sig af en.

I et andet opslag kan du fortælle, at sangen og musikken i gudstjenesten minder om noget, vi kan høre i radioen. En genre med let rock, blandet med gospelrytmer. Indimellem kan der være sange fra den danske salmebog.

Forkyndelse og forbøn

Og ja, så er der forkyndelsen. Din korte tekst om, hvem der prædiker, kan udvides. Du kan nævne overskriften på prædikenen. Og måske ovenikøbet tilføje et par uddybende linjer om talen. Opslaget kan blive en miniteaser, hvor de fremmødte kan glæde sig til, at prædikanten folder sine refleksioner ud. Der er naturligvis lidt forarbejde bag opslaget. Prædikanten kan sende en lille tekst til dig nogle dage inden gudstjenesten. Med afsæt i ordene kan du skabe et opslag, der vækker modtagernes nysgerrighed for søndagens tale.

En del frikirker tilbyder muligheden for en kort samtale i løbet af gudstjenesten om fx personlige problemer eller spørgsmål. Og man kan få en lille bøn med på vejen. Dette kan du også nævne i et opslag.

Søndag formiddag i kirken er også anledningen til at hygge og hænge ud med hinanden med en kop kaffe i hånden. Foto: Tanja Olsen, Åbenkirke Media

Søndagsskole og samvær

For børnene er der ofte et særligt program i kirkesalens nabolokaler. Beskrivende opslag kan udtrykke, at de yngste børn synger sange med fagter og lytter til historien om den stærke Samson. I fælleslegen hopper de rundt mellem hinanden. De maler med vandfarver, og i slutningen sidder de med saftevand og kage. Her kan søndagsskolen eller børnekirkens medarbejdere maile programmet til dig nogle dage inden.

Endnu et element er den fælles kaffe efter gudstjenesten. Et samvær, som mange finder værdifuldt. Tid til at snakke og hygge sammen. Både med gammelkendte. Og med de nye, der har taget mod til at koble sig på denne del.

Ét budskab i hvert opslag

De beskrevne opslag vil tilsammen tegne et billede af, hvad de fremmødte kan se frem til i en frikirke en søndag formiddag. Kirkegængerne kan komme forberedte og forventningsfulde.
I min optik skal hvert opslag kun have fokus på ét emne. Fx et opslag om velkomstværterne. Et andet om forkyndelsen. Dette sikrer, at opslaget står skarpt. Modtagerne vil bedre kunne huske budskabet.

Hilsen Brian Duus Nørgaard