Et album til din spilleliste

Jeg fortæller nu lidt om, hvem Scott Stapp er, og hvorfor du skal tilføje denne plade til din lovsangs-spilleliste: Creed er et amerikansk band, der havde massiv succes i 90’erne, og Scott Stapp var forsanger. Nu er han gået solo, men han arbejder stadig som solist i Creed, og de turnerer stadig rundt i landet og er faktisk meget populære.

Det var en fest i 1990’erne, da Grunge havde været på hitlisterne og i 00’erne, hvor Numetal var begyndt at blive populært. Den bølge red Creed videre på, og den energi er nu fremme igen i form af dette album. Og Scott kunne noget på en scene. Han var kontroversiel, og han var på en form for mental eller åndelig rejse. Det kan man høre, når man lytter til de gamle sange fx “My Sacrifice”, “Take Me Higher” og “With Arms Right Open”. Han synger på en meget speciel måde, hvor han ikke synger helt rent, men ligesom lægger så meget følelse i det, at han sluger ord. Vokalerne sluges ligesom. Det bliver så til en stil, man kan kende ham på.

Albummet her er melodisk, poetisk og tro mod Creed-stilen – også stadig meget “Nickelback”-agtigt (dedikerede “kristent” band i nu metalgenren). I sangene fortæller Scott om, hvordan Gud kommer som en kraft i hans liv og hjælper ham. Det handler om mental robusthed, som han har været en fortaler for de sidste par år. Scott er et forbillede for mange musikere. Han har i mange interviews fortalt om mental sundhed, og om dengang han tog stoffer og ikke kunne holde livet ud.

Scott har fortalt i interviews om en hård opvækst i en stram religiøs bevægelse. Det var udfordrende for ham at gå fra at være fattig til at have så meget succes og frihed, som han fik, da Creeds første plade udkom i 1997. I 2016 udkom hans bog “Sinners Creed”. Han fortæller i et interview med Jesusfreakhideout.com, at han simpelthen gen-dedikerede sit liv til Gud og fik et bedre forhold til sin søn og hustru. Og rocken fortsætter. Selv hans søn er nu begyndt at skrive sange.

Kunstner: Scott Stapp
Titel: Higher Power
Genre: Rock
Tilgængelighed: Alle streamingtjenester