Radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen advarer imod kemo-behandling

Kræft er kroppens naturlige reaktion på, at noget er galt. Kræft bør ikke slås ihjel med giftstoffer, som ødelægger kroppen, med ved at genopbygge immunforsvaret med naturens egne lægemidler og et sundt liv med rigeligt med luft, vand og bevægelse.- At give kræftramte kemoterapi er imod naturens orden, siger læge Carsten Vagn-Hansen.

Carsten og Joan Vagn-Hansen bor dejligt i Skibet uden for Vejle. Her forsøger de at leve sundt og positivt uden giftstoffer. Og lægen svarede sidste år på 2500 mails om sundhed.

Selv har han besluttet, at han ikke vil have kemobehandling, hvis han skulle få kræft.
– Under ingen omstændigheder, fastslår han.
– Kemoterapi blev udviklet, fordi man opdagede, at sennepsgas (brugt i biologisk krigsførelse) slog kræftceller ihjel. Og ud fra det har man fundet flere gifte, som kan slå kræftceller ihjel.
Man prøver så at give lige præcis (…)

OR
OR
Denne artikel kan kun læses af abonnenter

OR
OR
Print Friendly
Del artiklen med dine vennerShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Email this to someone52 kommentarer til “Radiodoktoren Carsten Vagn-Hansen advarer imod kemo-behandling

 1. Pingback: Kræftbehandling ifølge radiodoktoren – Del 1 | Alternativ behandling af kræft

 2. Pingback: Godt og dårligt nyt om kemobehandling - Udfordringen

 3. Jeg harf haft meget aggresiv småcellet lungekræft og afsluttede min kemo og strålebehandling for 7 år siden. Jeg er helt sikker på at uden ekstrem hurtig kemo behandling var jeg her ikke idag.
  Jeg syntes det er uansvarligt at fraråde kemo når man ikke har andet end gåture og urte medicin at anbefale istedet.

 4. Helt enig med Finn Rasmussen. En absolut uansvarlig holdning fra en tidligere doktor, som jo bare vil tjene penge på “alternativ-konsultation” fremover. En falliterklæring.

 5. Så er det jo heldigt at man selv bestemmer om man vil have hældt kemikalier i kroppen eller ej! ;)

  “Som jo bare vil tjene penge” Der er vist en der ikke har læst på lektien… Det er jo stik omvendt.. Dem som har patent på kemo, vil KUN lave penge.. IKKE helbrede!

  Men håbløst emne… Flertallet vil kun tro på det de ser i tv.

  God artikel Carsten Vagn-Hansen, jeg har researchet emnet i lang tid, og det er bestemt ikke småting der kom frem i dagens lys.

  • Korrekt..du bestemmer selv. Men det betyder ikke at du overlever. Jeg ved ikke hvor du har “researchet”, men det må være nogle helt specielle briller du har gjort det med. Kemo terapi har reddet utallige mennesker gennem tiden. Der er ingen læger der mener at kemo er den ideelle behandling, men selv C V-H må indrømme at den i nogle tilfælde er uundværlig. Derudover er cytostatika langt fra den eneste behandling af kræft i dag. Både kirurgi, og antistoffer er vigtige ingredienser i behandlingen, og flere kommer hele tiden til. Jeg vil gerne se den der vil lægge hovedet på blokken til et studie der blindet sammenlignede frisk luft og urter med traditionel behandling. Dertil kommer at mange der sværger til naturlæger og urtebehandling, alligevel vælger sygehusene når de virkelig er truet af alvorlig sygdom. Så lige en kommentar til din unuancerede holdning til økonomien bag lægemidler. For det første er der ikke patent på de fleste cytostatika, og for det andet er det læger der behandler med cytostatika, og de hverken ejer eller har patent på det de behandler med.

 6. Nu er det jo svært at komme med ret mange detaljer i sådan en artikel, men et par kvalificerede Google søgninger giver flere beretninger om mennesker som har fundet hjælp. Er selv venner med en der “spiste” sig fra en brystkræft. Hvad er mon grunden til at Danmark trods alle sine kloge læger helbreder så få i forhold til andre lande?

  • Hovedårsagen til at det går (har tidliger gået) de danske kræft patienter dårligere (for nogle kræftformer) skyldes formentlig en større andel af rygere.

 7. Hele psyken er udeladt i denne artikel. Men fakta er, at en dårlig psykisk tilstand kan trumfe motion og god kost ift. helbredet. Så rigtig fin artikel – men forståelsen af området mangler den sidste tredje del. læs evt. Anita Moorjani’s “Dying to be me”.

 8. Det her er noget af det mest forfærdelige, skødesløse og idiotiske læsning jeg længe har læst.
  Det er muligt at Kemo sjældent er en helbredende behandling, men der er publiceret utallige videnskabelige artikler, i valide tidsskrifter som “new england journal of medicine” og “The Lancet”, som viser en livsforlængende og morbiditetssænkende effekt af Kemo.
  Hvis folk rent faktisk lytter til dig, så vil du snart have mange tabte leveår på samvittigheden. Din holdning er lige så rabiat og udokumenteret som de tosser der ikke lader deres børn vaccinere, men istedet lader dem lide af undgåelige børnesygdomme.

  • Hold da op hvor du tager det personligt og lyder sur. Har du måske nogle aktier i medicin industrien med det opråb….

  • Fuldstændig enig i Simon. Dybt uansvarligt at at råde folk fra kemoterapi (som er vel dokumenteret i lodtrækningsforsøg) for i stedet at vil tjene penge på at rådgive om urter…

 9. Lars christensen 27. oktober 2014 kl. 08:53 - Svar

  Carsten har ret langt hen ad vejen. Kemo dræber lige så meget som den helbreder når den bruges som standard. Og det er hårrejsende at naturmedicin og folkeviden i den grad bliver udstillet som tosserier og uansvarlighed. Hvis hvert enkelt kræfttilfælde bliver vurderet og behandlet som et unikt tilfælde og med alle kendte midler som mulige ingredienser, vil mange flere mennesker leve et godt og langt liv med eller overleve kræft. Krop, psyke og sind, livsstil, ernæring er ingredienserne der skal evalueres og ændres. Det bedste fra den traditionelle lægevidenskab og det bedste fra den konplementere verden, tak. Og sige farvel til pissekonkurrencer, økonomiske interesser, religiøse overbevisninger og fanatisk videnskabelighed.

  • Det naturmedicin der virkede når det blev testet blev flyttet over i kategorien medicin. Der er masser af naturmedicin der har en virkning men ofte er den minder eller ikke bivirkningerne værd når den bliver testet. Derfor laver man enten højt koncentrerede versioner (pile bark indeholder aspirin) eller syntetiske stoffer der kemisk set er tæt på naturmedicinen men har færre eller mere acceptable bivirkninger. Når noget idag bliver solgt som naturmedicin og ikke medicin så er det fordi effekten enten er ikke eksisterende eller bevist.

 10. Min mand fik kemo i flydende form og knap fjorten dage med otte kemo piller om dagen. da han kom på hospitalet og lå der tolv dage. han var så forkvalmet og havde så mange bivirkninger så han hverken kunne spise eller drikke. så han bad om at komme på hospice for han kunne ikke mere. der lå han fem dage og sov stille ind. der var gået knap to måneder fra han fik konstateret cancer i spiserør og metastaser i lever og lunger til han sov ind. puha.”Tror” hans sidste tid ville
  have været lidt bedre uden alle de bivirkninger fra kemoen. Mvh. Grethe

 11. Ikke et ord om Cannabis Olie ??? det finder jeg meget nedslående, Carsten Vagn Hansen . Check out Rick Simpson Phoenix tears – det bliver min kur mod den cancer jeg lige har fået konstateret. Har i dag sagt nej tak til pet-ct-scanning, fordi det involverer injection af radioaktivt stof.Eneste grund til jeg ikke allerede er startet på kuren, er manglende kroner på kontoen.

  • Hej Lise… Jeg er meget nysgerrig ang Cannabis olien.. Har læst side op og side ned om det… Kan det evt tænkes, at jeg må have lov at følge din udvikling via mailkorrenspondance?

 12. Jeg tror virkelig selv på at en sundere levetid vil kunne ændre / hindre en fra mange sygdomme, vores kroppe er ikke beregnet på syntese stoffer, virkeligheden ligger i sund og næringsrigtig mad og drikke, jeg er ikke læge eller andet, jeg siden barnsben levet af spegepølse og leverpostej, dette er nu skiftet ud sundere og mere tiltalende kost, ikke kun på grund af vægt, men fordi jeg får en helt anden energi og føler bedre balance med mig selv, jo vejen frem er vores levetid og det vi indtager i vores kroppe…..

 13. Det folk her referer til er udelukkende kasuistisk bevis, som det kaldes på de gange hvor folk går i hvidt tøj. Jeg respekterer fuldt ud folk træffer deres eget INFORMEREDE valg og fravælger konventionel behandling. Men den omgang pladder der er at læse her er noget svage sjæle der tror på Cannabisolie, slangeolie og fjernhealing kommer til at sluge råt.
  Et glimrende eksempel på kasuistisk bevisførelse er vuggedød, et sort kapitel i dansk medicinalhistorie, hvor sundhedsstyrelsen anbefalede at små børn skulle sove på maven for at undgå vuggedøden. Det ledte til ca. 3-4 gange så mange dødsfald i en periode. Rationalet var kasuistisk bevisførelse, et enkelt barn kunne måske dokumenteres at være kvalt i bræk.

  Jeg tror der er vigtigst at pointere er, at Carsten Vagn-Hansen er en gammel mand, der med stor sandsynlighed har siddet med hovedet i busken siden sin studietid, og derfor ikke er klar over alle de genetiske og biokemiske fremskridt der har været indenfor kræftforskning. Vi er så langt, at nogen kræftformer kan behandles med lægemidler der ikke har samme grimme bivirkninger som konventionel kemoterapi. Hvis han synes det er frygteligt medicinal industrien tjener penge, så må han jo starte en alternativ industri og se om der er nogen der vil finansiere hans forskning i jordbær og selleri.

 14. Simon, og jer andre der tror på en verden generet af profit:

  Tænk jer nu om.

  Ps. Selvfølgelig bør man ikke skyde kviksølv ind i årene på børn, og derfor ikke give dem vacciner.

  • Men selvfølgelig bør man ignorere at vacciner har reddet hundredevis af millioner liv eller hvad?

   Vaccinemodstanderne er på niveau med de religiøse psykopater der nægter deres børn blodtransfusioner.

  • Man skyder ikke kviksølv i årene på børn. Thimerosal har ikke været anvendt i vacciner til børn i Danmark siden 1998. Thimerosal nedbrydes i øvrigt til ethylkviksølv, som forlader kroppen forholdsvist hurtigt.

   Men du vil måske hellere udsætte dine børn for en dødsrisiko på 1:1000 som en mæslingeinfektion giver? Samtidigt bringer du alle andre børn omkring dit barn i fare, fordi du er med til at svække flokimmuniteten.

   Hvad med polio? Jeg har læst, at det var rigtigt sjovt, inden man fandt en vaccine mod det. Lad os også endeligt få fåresyge tilbage, så vi kan få nogle flere sterile mænd.

 15. Carsten Vagn Hansen, er en fantastisk mand, der har været udskældt, lige så længe jeg kan huske, af lægevidenskaben, og andre. – Han tør virkelig sige noget og stå ved det, hvad mange andre ikke kan. – Uden ham, havde jeg ikke været her i dag. – Jeg er så heldig at jeg er blevet en ældre kvinde, og hvis den dag kommer, hvor jeg rammes at kræften, så har jeg også bestemt, med familiens accept, at jeg ikke skal have Kemo behandling.

 16. Tjah, min ene onkel døde efter at have afvist kemo og min morbror overlevede og blev fuldstændigt helbredt efter 2 år med – hård – kemo, så hvis det er de personlige erfaringer der tæller så vælger jeg kemo’en til enhver tid.

  Ikke at det er uden bivirkninger og problemer, men jer der ikke vil have kemo, mener i man skal afskaffe den behandling? Hvilken anerkendt videnskab har bevist at den ikke virker eller at der er andre behandlinger der er bedre? _Videnskabelige_ beviser altså. Ikke hvad i bare tror eller har set på internettet.

 17. Det burde ikke være nødvendigt at skrive svinsk og ubehøvlet, bare fordi der er nogen der tror på noget andet end du gør :) kan folk ikke bare acceptere at vi ikke er enige om alting, det er jo netop uenighed der gør at vi lærer nye ting. Hvis vi alle var enige var der jo intet fremskridt.
  Alle har jo ret til at tro på det de vil og det er en ret alle skal have på lige vilkår. Også uden at folk skal kaldes alverdens ukvemsord :)
  Udover det så er der et kursted i bla Tyskland hvor de helbreder kræft med sund livsstil og ingen kemikalier. Og der er steder hvor kemikalier helbreder, men hvem kan sætte sig som dommer over hvad der virker hvornår og på hvem, for alt er stadig på forsøgsbasis ellers overlevede alle jo :)

  • Ahmed for at der kan fremkomme et videnskabeligt bevis, er forudsætningen at der forskes (det kan vel næppe ligge til diskussion?).. For at der kan blive forsket skal der skaffes finansiering (det kan vel heller ikke diskuteres?).. Hvem får tilkendt midler til forskning (tja det gør lægemiddelindustrien jo, heller ikke til diskussion?) Hvem forsker i noget hvor der ikke er profit (tja det er der jo ingen der gør, og slet lægemiddelindustrien vel?).. For fakta er, at der ikke kan tages patent på hverken træer, blomster eller lignende..

   Du glemmer vist at hele vores lægemiddelindustri er bygget om omkring naturlige lægemidler… Først blev planter mv brugt af befolkningen, herefter har nogle fået status som kosttilskud og videre til naturlægemidler indtil lægemiddelindustrien har fået udviklet stofferne syntetisk (og det er FAKTA igen)..

   Så at sige, at naturen ikke indeholder nogle helbredende effekter i henhold til enhver sygdom er vist lidt utopi ikke?

   Faktisk bliver der pt også forsket i at isolere de specielle cannabioder i Cannabis, så der kan laves et syntetisk fremstillet produkt (som den kære medicinalindustri kan få patent på).. Her glemmer man bare igen synergieffekten i planterne..

   Mht til Cannabis Olie er der faktisk lavet flere videnskabelig forsøg, som har vist sig at være meget mere effektiv end kemo (kemo 12 % og Cannabis 67 % succesrate) (dog er forsøgene kun lavet på forsøgsdyr indtil videre).. Men fakta er, at kræft er kræft og det er uanset om det er mus eller mennesker som har sygdommen.
   Cannabis er nu i 17 stater i USA blevet lovligt med medicinkort og en hulens masse tidligere terminale cancerpatienter, er nu cancerfrie… Videnskabeligt dokumenteret eller ej, så er det alligevel fakta…

   Fakta er ligeledes at lægemiddelindustrien IKKE har knækket koden til cancer endnu. Man ved endnu ikke hvorfor cancer opstår (man har en masse formodninger, men de er jo sjovt nok ikke videnskabeligt bevist) Det man dog er enige om (både lægemiddelindustrien og dem der tror på alternativ behandling) er at det er en immundefekt.

   Fakta er ligeledes, at hvis kræft mv. kan helbredes ved kost og naturlige midler, så er der en satans masse virksomheder, som idag tjener milliarder af penge, der går konkurs.. Gad vide, hvem der ikke vil være så interesseret i at få den information ud ????

   Jeg siger ikke, at der ikke er nogen der har gavn af kemo.. Selvfølgelig er der det og heldigvis for det :-) Men jeg siger heller ikke, at man ikke kan blive helbredt på en naturlig måde…. Jeg har set begge dele… Jeg vil dog selv fortrække den naturlige, da der ikke er i nærheden af samme bivirkning som kemo.. Men det må være op til folk selv… Vi mennesker er heldigvis forskellige.. og tager forskellige beslutninger…

   • Lotte – jeg vil godt starte midt i dit svar. Har du en kilde til en anerkendt videnskabelig undersøgelse der _dokumenterer_ at cannabisolie er så meget mere effektiv end kemo? Behandling af cancer indebærer rent klinisk at man efter 5 år er symptomfri. Og så sent som i 2012 var resultaterne – når man kiggede dem efter i sømmene – langt mindre imponerende.

    http://www.skepticalraptor.com/skepticalraptorblog.php/marijuana-cancer-what-facts-smoke/

    At noget er “naturligt” gør det ikke til et mirakelmiddel og at noget er “syntetisk” gør det ikek til gift.

   • Lotte, man ved ret meget om hvorfor cancer opstår og hvad der sker. Man er langt med forskning i at bruge kroppens eget immunsystem til at angribe kræften. Jeg har selv været i forbindelse med et forskningsprojekt, der forsker i rug og dens effekt på kræft (spis rug!).

    Det er ikke så sort hvidt som det her fremstilles. Og selvom meget kan hjælpe og folk selv må tage deres valg, er det dybt uansvarlig af en gammel tosse at sige – som læge – at man skal holde sig fra det eneste heftige effektive behandling vi desværre ofte står tilbage med (tobak er os naturligt – men lad være!). Undersøg forholdene for det enkelte kemoregime ift netop din kræft før du vælger hvad der er rigtigt for dig.

    Og husk: 2500 mails x 500kr er altså 1.250.000 kr!!!
    Så snak lige om økonomisk at være “købt”!

 18. Dorte -> og jeg støder vel ikke ret mange ved at sige at mennesker der lader deres børn dø af religiøse grunde eller af anden overtro er nogle psykopater eller svin?

  Jeg skal ikke længere tilbage end til min forældres generation i Mellemøsten for at opleve hvad det betød IKKE at have vacciner mod almindelige sygdomme. Min farmor gik i sin grav efter at have begravet 5 af sine 9 levenfødte børn. 5 børn der døde før deres 9 år fødselsdag. 5 børn der døde af sygdomme man kan vaccinere sig imod i dag. Så jeg håber du undskylder mig hvis jeg opfatter og omtaler de galninge der kæmper mod vacciner som mennesker der vil folkemordet.

 19. Der er ikke stillet ét eneste spørgsmål omkring videnskabelig evidens for “radiodoktorens” påstand. At videreformidle hans synspunkter i ovennævnte form og som journalistisk produkt bør simpelthen kalde på sund fornuft og skepsis, indtil der falder dokumentation. Hold da op!

 20. Jeg vil lige gøre opmærksom på, at selvom man gerne vil se ham som en bekæmper af den onde kommercialiserede medicinindustri, står han ikke tilbage for at tage 500 kr for en email korrepsondence.
  Lær lektien i stedet for at prædike den: Er der penge i at have en mening og skaber det reklame at sige den, så skal du nok se den bliver kylet ud.
  Hvilken grund ville der være til at nævne prisen for hans konsultationer OG hans email hvis han ikke tjente lidt ekstra grunker på at lufte sin mening om en ømtåleligt emne.

 21. Det er sjovt, hvordan det ligesom er tilladt at mene det flertallet mener, men når man mener noget, der går imod den officielle mening, så føler folk, de frit kan kritisere. Men sådan har det jo altid været. Man er angst for det ukendte.
  Verden er ikke sort hvid. Begge verdener har godt at byde på. Personligt ville jeg heller ikke vælge kemoterapi. Men jeg tror, det mest effektive er at vælge, den behandlingsform, man har mest tillid til, da jeg jævnligt oplever, hvordan tro flytter bjerge og meget andet.
  Synes Carsten Vagn Hansen er fantastisk. Han gør et vigtigt stykke arbejde, og der er desværre for få af ham.

  • Jeg tror ikke der er nogen her der siger at det er forbudt at mene noget andet end “den offentlige mening”, men det er vel rimeligt nok at bemærke at der er forskel på videnskabelig evidens for en behandling og så anekdotiske historier, som er store dele af den “alternative helbredelse” bygger på…

  • Er helt enig med Ahmed (så er det ligesom etableret). Derudover kan man også argumentere for, at det er en dårlig idé at skrive sin mening online i et åbent forum, hvis man ikke vil indgå i en debat eller er klar til at forsvare sine holdninger.

 22. Alt det der om Kemo er farlig eller ej, så tror jeg at får man kræft, ville man nok håbe, der vat en behandling man kunne få, da man klammer sig til livet , min mand havde kræft i halsen i 1911 og fik mange stråler for det og er erklæret rask idag , har nu en svoger der har lungekræft og er begyndt på kemo tror ham er glad for at få hjælp

 23. Jeg synes vi mangler nogle facts i artiklen.
  Det er sandt at antallet af kræfttilfælde er nærmet ‘eksploderet’, som artiklen også siger. Men der er ingen tal på, hvor mange der nu overlever kontra ‘dengang’. Der er flere og flere kræfttilfælde der opdages tidligere og derved sikrer længere overlevelse.
  Ja, der gives nok tit kemo i afmagt fra det sundhedsfaglige personale, men det er vel også tit de mest kræftsyge, der afprøver kemo som sidste udvej? Så får man da et falsk resultat af kemo’ens virkning? Det synes jeg klart der mangler nogle tal på i artiklen.

  Jeg kan ikke lide meldingen ‘Kræftceller er i virkeligheden svage celler, som er blevet svækket og ændret på grund af mangel på ilt og næringsstoffer’. Kræft opstår som en reaktion på at der mutationer i nogle gener, så de tumor-suppresions proteiner der normalt slår de ‘dårlige celler’ ihjel, er blevet ødelagt og derfor ikke kan slå de ‘nyopståede’ kræftceller ihjel.

  Jeg er helt enig i, at motion, sund livsstil og ikke mindst PSYKE spiller meget ind på overlevelsen hvis man har kræft. Jeg tror dog ikke man kan tilskrive overlevelse og død til kemo.
  Kemo er giftigt, men det er nok ofte det eneste valg man har i nogle situationer.

  Alt er situationsbestemt – en tumor der er opdaget tidligt, kan måske afhjælpes kun ved operation (motion, livsstil), hvorimod en tumor i et sent stadie skal have både operation, kemo og stråleterapi for overhovedet at kunne give bare et halvt års overlevelse til patienten.

  Jeg synes det er for meget, at sige man helt skal fravælge kemo. Det afhænger af patientens tilstand og hvilken form for kræft man har, samt om man satser på kurativ behandling eller palliativ behandling.

 24. Havde jeg valgt kemoterapien fra, var jeg død nu. Så havde jeg ikke været her i dag.

  Jeg hører til en af de uheldige, der er ramt af æggestokskræft, og som nu er gennem mit tredie kemoforløb efter andet tilbagefald. Kræften viste sig for tre år siden, og prognosen var ikke god. Spredning i stadie 4. Kræften havde spredt sig til bughulen og videre ud i lymferne i hele brysthulen og op til halsen. Jeg blev opereret godt og grundigt, og efterfølgende behandlet med kemoterapi. Stadie 4, har hidtil haft en rigtig dårlig prognose, så det så skidt ud og ingen lovede mig ret lang tid i denne verden.

  Jeg er BRCA1 genbærer, og nej. Det er ikke noget jeg har udviklet fordi mine celler bare er løbet løbsk. Det er en genfejl som min bror også bærer. Vi er arveligt betinget

  I dag har jeg det godt, til trods for kemo. Jeg magter at leve et godt liv, passe mit fuldtidsjob, være her for min familie, og jeg har det godt.

  Jeg har faktisk fulgt Carstens Vagn Hansens vejledning for kosttilskud, vitaminer og mineraler, og gik med det samme igang med at omlægge min kost. Intet kød, ingen mælkeprodukter, intet sukker, intet hvidt mel, ingen kaffe og absolut ingen alkohol. Primært økoindkøb Basta!
  Jeg løber, svømmer og går med mine hunde. Kost og motion. Sover godt om natten og får søvn nok.
  Jeg tror på at man selv må kæmpe med, og det gør jeg. Hver dag!

  Jeg bliver ked af det. Ked af det og træt, når jeg læser radikale udtalelser bla. fra Carsten og andre om at undlade kemoterapi. At det ville de selv vælge hvis de fik kræft. Carsten får det til at lyde som om man ved diverse livsstilsændringer, sagtens kan overleve kræft.

  Jeg får det faktisk skidt af den slags statements. SÅ skidt, at jeg bliver ramt af en følelse af, at når jeg ikke vælger kemoen fra, så er det fordi jeg er et svagt menneske, som ikke selv evner at leve ordentligt og ændre på mine livsbetingelser. At det er min egen skyld jeg har fået kræft.

  Tak for den følelse. Jeg overlever den og kræften. Det ved jeg! Men jeg bliver bekymret for de som tror på, at der kun findes rigtig og forkert i denne sag. Som vælger kemobehandling fra.
  Jeg syntes debatten er unuanceret, og at det ville give bedre mening at se på hvordan man kan støtte kroppen til at klare kemoen.

  Jeg ville være taknemmelig hvis bla. Carsten Vagn Hansen ville se lidt mere menneskeligt på det at få kræft. Vi gør jo for pokker hver især alt det vi kan og orker, uanset hvordan vi gør eller hvad vi gør. Nogle af os magter at tage kampen op at træffe valg, som jeg føler jeg har gjort. Andre har måske ikke de samme ressourser. De kan så sidde der efter at have læst Carsten Vagn Hansens artikel, med en underlig fornemmelse af at det nok er deres egen skyld, at de dør, netop fordi de modtog kemo.

  Og lige en lille sidebemærkning. Jeg har talt med mange onkologer, og ingen af dem ville vælge kemobehandlingen fra hvis de selv fik kræft eller råde nogen fra deres familie til at vælge kemo fra. Til gengæld er de positive og begejstret for alt det vi orker at gøre ved side af kemoen, og de ønsker for alt i verden at der bliver udviklet medicin som ikke skader så meget som kemo. SÅ stop med at klandre dem for at gå medicinalvirksomhedernes ærinder.

  Jo det er en kæmpe industri og en økonomisk guldgrubbe for medicinalindustien. Ingen tvivl om det. Men heldigvis er de ikke de eneste der forsker. Faktisk sidder der bla. nogle meget dygtige danske forskere og heldigvis går det stærkt med forskningen i disse år. Det popper op med bla biomedicin og genterapi etc. som ikke skader som kemo, og virkningen bliver bedre og bedre.

  Den Svenske forfatter Henning Mankell har kræft, og han har gjort sig nogle rigtig vigtige overvejelser i forhold til sin behandling og livet. Læs hans artikler som vist er tilgængelige på Politiken. Det er livsbekræftende og mere klogt, og fortæller lidt om hvad der sker inde i menesker når de bliver ramt af kræft.

 25. “Da man fx begyndte med penicillin, gav man kun 200 milligram, i dag giver vi som minimum en million.” De gange jeg har fået penicillin har jeg godt nok aldrig fået 1kg. Jeg skal ikke have ham til at dosere medicin til mig hvad end det skulle være kemo, bedøvelse, penicillin eller lign.

 26. Jeg havde brystkræft i 2012. Jeg dyrkede motion, spiste sundt, røg ikke, drak ikke og var heller ikke overvægtig. Alligevel kunne kræften brede sig i mig. Fik kemo, som med 8 behandlinger fjernede hele knuden, så ikke en eneste kræftcelle var tilbage.
  Det er jeg enormt taknemmelig over. Jeg er rask idag, takket være medicinalindustrien, som fortsætter med at udvikle ny og bedre medicin, fordi vi køber den. Hvis vi holder op med at bruge ny medicin, forsvinder forskningen, for det er da klart at medicinalindustrien vil tjene penge på deres arbejde. Jeg kender ikke nogen, som ingen løn får, hvis de har et arbejde.

 27. Jesper Nørgaard Kjær 17. november 2014 kl. 10:54 - Svar

  Cirka 1/4 af alle dødsfald skyldes kræft. Det er en forfærdelig sygdomsgruppe med meget smerte og skyld i mange afkortede livslængder.

  Men som CVH er inde på, er der rigtig mange forskellige typer af kræft. Og behandlingseffektiviteten af kemoterapi varierer. CVH indrømmer dog også at kemo trods alt virker på nogle kræftformer.

  Kemo er giftigt og kan ikke undgå at dræbe raske celler. Men desværre er rigtig mange kræftformer dødelige og kemo kan i flere tilfælde dræbe/hæmme kræften, samtidigt med at kun et ubetydeligt antal raske celler dræbes. DET ER DERFOR BEDRE BEHANDLING end slet ingen.

  Ifm. mit studie har jeg været på kræftafdelingen i Aarhus (mens jeg var der, var en af overlægerne faktisk i behandling). Lægerne her er meget opmærksomme på kemos stærke bivirkninger, og man får kun tilbudt kemo, hvis det er forsvarligt. Patienten skal kunne holde til kuren og have en såkaldt performance status mindre en 2 (http://en.wikipedia.org/wiki/Performance_status). Dvs. at de ikke skal være sengeliggende, men kunne klare let arbejde.

  Jeg er også kritisk over for medicinalindustrien. Men kemo er et gennemtestet i større ikke-sponsorede studier. Samtidig er de fleste kemoterapier udløbet for patent og dermed har industrien ikke længere en større interesse her.

  Derudover vil jeg anbefale et kig på wikis side om kemo. Den er i mine øjne ret objektiv: http://en.wikipedia.org/wiki/Chemotherapy

  Mvh.
  Jesper Nørgaard Kjær
  5. års medicinstuderende

 28. I virkeligheden handler det ikke så meget om hvilken behandlingsform, der virker bedst. Så længe der ikke fokuseres på at finde årsagen til dette boom i kræftsygdomme, vil kuren aldrig findes. Det er påfaldende at denne stigende kurve med antal kræfttilfælde hænger sammen med den måde vores verdenssamfund de sidste 100 år har udviklet sig på. Vores kroppe er ikke designet til at leve i ubalance, som vores livsstil desværre pådutter den. Vi har “glemt” kontakten til naturen og til at leve i harmoni med denne. Alle svarene findes i naturen… Vi skal bare finde tilbage til rødderne. Dermed ikke sagt at vi skal leve i stenalderen. Vi har teknologien til at leve bæredygtigt og i harmoni. Spørgsmålet er om de der tjener store penge på den nuværende, nedbrydende struktur også er enige i det? Det er desværre også dem, der har magten. Politikkerne er bare nikkedukker… Økonomi er hele tiden 1. prioritet, og det ødelægger vores verden!

 29. Mennesker har desværre aldrig levet i harmoni med naturen og vi altid fået kræft men tidligere døde vi bare af andre sygdomme før vi blev gamle nok til at kræftren tog os eller også var vi ikke klar over at det var canceren som slog som slog os ihjel.

  Jeg er 46 år, kræft patient og har altid levet et rimeligt sundt liv med massere af hjemmedyrket og økologiske mad og alligevel sidder jeg idag og skal være heldig hvis jeg overlever de næste

  Når man står med ryggen mod muren så tager man selvfølgelig imod de behandlingsformer som er tilgænglige – selvfølgelig kombineret med alle de alternative behandligsformer som kan supplerer!

  Personligt kender jeg til tilfælde hvor kemo’en faktisk virker, andre tilfæde hvor den ikke virker (bla. Undertegnede) og tilfælde hvor vedkommende fravalgte kemo for alternativ behandling men desværre døde og tilfæde hvor kemo ikke virkede men hvor alternativ behandling faktisk virkede.

  Kemo virkede heller ikke på min første tumor og efterfølgende sagde jeg også nej til post operativ kemo netop fordi jeg ved hvor giftigt det er – husk nu at kemo ER gift, hvilket ingen lægger skjul på, men da canceren kom igen for 3. Gang så er jeg da nødt til at prøve igen!

  Hvis det så ikke virker ja så kan det være på tide at flytte ud i en skov og bo i en indiansk dampsauna med en sharman og drikke birkebarks the og spise bær osv, men at frasige sig traditionel behandling og udelukkende satse på en blanding af udokumenterede urtemedicin og overtro – det overlader jeg til Hr. Carsten V. Hansen – men lur mig om ikke han kommer på andre tanker når han pludselig selv får sat en udløbsdato på sit liv via en dødelig kræft diagnose!

  Og ja selvfølgelig er medicinal virksomhederne drevet af profit. Men I glemmer de utallige medicinske forsøg og produkter som ikke klarer sig igennem til godkendelse og de kæmpe tab det medfører for medicinal industrien – det er salget af de godkendte produkter som skal finansierer dette. I skal også huske at en meget stor del af de ikke kommercielle forsknings projekter på bla. Universiteterne er støttet/sponsoreret af medicinal industrien enten direkte eller indirekte.

  Men derfor skal vi stadig kæmpe for en bedre balance mellem økonomiske og menneskelige mål samt undgå alle de kemikalier som fødevare, elektronik og tekstil industrien så gerne vil have lov til at benytte og som uden tvivl har meget større indflydelse på vores helbred end vi er klar over!

  Jeg er sikker på at genteknologien (som sjovt nok også er delvist drevet af kommercielle mål) nok skal knække kræft koden en dag men det bliver desværre nok ikke i min tid.

 30. Jeg er kristen og læge. Jeg blev rigtig ked af det, da jeg læste artiklen. Jeg har arbejdet på kræftafdelinger i mere end halvandet år. De data Carsten V. Hansen bruger til at underbygge sine meninger er artikler fra 1990’erne. Det er rigtig længe siden når vi snakker medicin. Der er sket meget siden, og jeg kan slet ikke genkende det han siger, hverken at kemoterapi slet ikke virker, eller at lægerne selv ikke vil modtage det.
  Jeg har desværre i mit arbejde mødt kvinder med brystkræft der har sagt nej til den behandling det offentlige system har tilbudt, og først er kommet når kræften har spredt sig så meget at de nu ikke længere kan helbredes. Det er noget af det mest forfærdelige at være vidne til synes jeg. Det kan man kun være ked af.
  Jeg er ikke i lommen på nogen industri, jeg har måske engang fået en kuglepen til min kittellomme af et medicinalfirma, men det er jo ikke det der gør at jeg så er “solgt” til dem. Vi behandler som læger med kemoterapi, fordi vi har set undersøgelser der viser at det virker, ikke fordi vi tjener noget som helst ved det

 31. Når man ikke er læge og er altvidende, så kan man jo prøve at bruge fornuften eller hvad det hedder, men prøv, når du får noget medicin, at se på den indlagte seddel, så vil 3/4 af beskrivelsen
  indeholde oplysninger om bivirkninger, mange livstruende. Ser du på naturmedicinen så er der ikke meget giftstof i jordbær eller blåbær, men i det pålæg du bruger til din frokost er fyldt med noget du skal have en tyk bog for at finde ud af hvad E…. betyder og du æder det uden tanke på hvad det er.
  Grisefarmene kan reducere medicinforbruget ved at lade smågrisene gå 8 dage længere hos soen
  og derved skåne os mennesker for resistente bakterier bl.a.. Men gør som de kristne brug troen.

 32. Når jeg læser, hvad den såkaldte radiodoktor skriver på sin hjemmeside om ting, jeg kender til i min egenskab af fysiklærer, fører det til at jeg meget instændigt må fraråde at tage ham alvorligt.Det er for farligt.

 33. Det er et utrolig svært emne at diskuterer! Og blive klog ( eller dum ) på?
  Jeg er i den situation at bo sammen med en kræftramt, syg hustru. ( er i livsforlængende behamndling ).
  Det er gør ondt at læse de mange kommentarer fra personer som ikke selv oplevet det tæt på
  og dog alligvel tror de sidder inde med sandheden.
  Det er selvfølgelig ikke sundt at få kemo – de siger sige selv. Men alternativet er, når
  kræften er i kroppen og vokser, så er det ikke ikke til motion og the / urter man vælger ( som behandling).
  Man skal nok se på denne udvikling i et større perspektiv – men når “man” er syg, som i dette
  tilfælde min hustru, så venter man ikke på at motion etc kan få brugt med kræften.
  På den anden side så vil en sund livstil ( kost, motion, arbejde livsførelse ) have en gavnlig virkning.
  Men den skulle have være starten allerede fra barnsben. ( forældre ).
  Så dem der siddet og håner disse gode råd fra radiodoktoren skulle måske tænke på den stress
  de selv får eller giver deres børn ( hvis det er tilfældet ). Lige nu går “stressen ” over landet
  i alle medier – og man kan hver dag læse om overfyldte skoler, forældre der arbejder, medens deres
  børn er i institaution med 50 andre børn, mennesker der er udsat for trusler, støv, støj og meget
  meget mere. Ja listen er lang………….
  Og her ser jeg sygdomme komme ind fra sidelinien.
  Så i stedet for at “slå” nogen oven i hovedet fordi de tænker positivt,kost/ motion, the mm.
  og som ikke fraråder kemo trods alt – så se på hvad I byder jer selv, jeres familie, venner,
  naboer mm.
  Jeg har selv tænk på om jeg vil have kemo, hvis jeg skulle få kræft igen. Og blev tilbudt behandling.
  ( har haft testikel-kærft – uden den skulle behandles ). Jeg ved det ikke.
  Men uanset er motion ( hvis man magter det ), god sund kost mm jo en vigtig del af livet.
  Problemet er bare at når man er syg ( som min hustru er) så skal andre tage over.
  Jeg laver alt herhjemme. Hvis jeg ikke kunne ( eller min hustru var alene )
  skulle systemet tage over. Og her er ikke tid og penge til sund kost, motion, the mm.
  Tænk lige ovet det….

Hvad mener du?