– Hvorfor er det så nemt for dig, men ikke for andre?

Skarpe skud på Charles Ndifon om guddommelig helbredelse– Helbredelse er nemt, siger du. Hvorfor er helbredelse nemt for dig, men så svært for mange andre?
– Jamen, helbredelse er nemt! For min egen del gælder det, at Helligånden har sagt til mig, at jeg ikke skal gøre Jesus kompliceret: “Gør som Jesus!” Hvis vi efterfølger Jesu måde at gøre det på, får vi også de samme resultater som Jesus. Hvis vi gør det på religionens måde, får vi religionens resultat. Det er nemt, fordi vi ved hvordan Jesus gjorde det, og at han ikke har forandret sig.

– Du bygger din tro på Guds ord, men det virker også til at det er vigtigt for dig med “kundskabsord”, direkte kundskab fra Helligånden om hvilke sygdomme Gud vil helbrede. Kommer kundskabsordene til dig som visioner, hørbare ord, eller…?
– På alle mulige måder. Jeg begrænser ikke Helligånden. Nogen gange er det som at se på en TV skærm. Ofte ved jeg hvem personen er, andre gange kun hvilken sygdom, det drejer sig om.

– Hvordan kan du have sådan en tålmodighed med mennesker, aften efter aften?
Fordi hvert eneste menneske er værdifuldt for Gud. Måske er jeg det eneste menneske, som er tilstrækkeligt tålmodig til at give et sygt menneske et gennembrud til helbredelse.
– Da jeg en gang læste i min bibel, at Jesus betjente folket en hel nat, forandrede det mit hjerte. Jeg græd og sagde: “Herre, min længsel er at være ligesom dig!” Hvis Han var tilstrækkeligt tålmodig til at betjene mennesker hele natten, hvorfor skulle jeg så være optaget af andre ting, så jeg ikke kunne have tålmodighed? Det er mennesker det hele handler om. At opløfte mennesker.
– Jeg kan jo mærke, hvad der foregår i deres sind. De er vrede, har dårlige erfaringer af forskellig slags, er bitre… Hvis ikke jeg stoler på dem, hvis ikke jeg opmuntrer dem, så kommer de måske aldrig igennem. Jeg prøver på at undervise dem med tålmodighed, og jeg ved, at Gud aldrig vil svigte dem.

Bliver du ikke træt?

– Nej, jeg har det jo så sjovt! Hver aften er en ny aften med mirakler!
– Og hvordan skulle jeg blive træt, når det er en anden, som gør arbejdet. Jesus sagde, at det var hans far, som gjorde værket, og jeg siger det samme. Jeg bliver ikke træt, fordi det er Gud som gør det hele.

– Hvordan passer du på ikke at blive arrogant?
– For det første ved jeg, at det ikke er mig, der helbreder. Jesus er den, der helbreder, og han lever i mig. Det tvivler jeg ikke på.
– Det vigtige er, at jeg ikke kommer til at formindske det, Han har gjort for mig og for alle andre. Jeg er et vidne og en discipel. Det er jeg meget overbevist om – men det er jo noget helt andet end at være arrogant.

– Hvorfor flyttede du fra Nigeria til USA?
Fordi Gud ledte mig til at flytte dertil for at vise, at evangeliet virkelig fungerer. Man sagde altid, at mirakler kun sker i Afrika, men de samme ting er fortsat med at ske i Amerika.
– Jeg studerede til ingeniør i mit hjemland Nigeria, da jeg blev frelst. Jeg begyndte at prædike, holde kampagner og starte menigheder og flyttede til Amerika for 12 år siden.

– Hvordan har din tjeneste udviklet sig siden du flyttede til USA?
– Over hele Nordamerika begyndte det at rygtes, at der skete mirakler på mine møder. I 1997 skete der noget vidunderligt på vores kampagne i delstaten Connecticut. En vækkelse eksploderede gennem ca. 4000 dokumenterede helbredelser. Flere sygehuse lukkede deres afdelinger og bragte de syge til møderne.
– Jeg holder nu store kampagner over hele verden. I Mexico City blev 20.000 personer frelst…

– Kommer du tilbage hertil?

Ja, da! Problemet i Skandinavien er, at man har snakket for meget om Jesus uden at demonstrere, hvem han er. Vi kommer ikke bare for at tale om Jesus, men for at demonstrere, hvem han er. Vi vil være vidner og hjælpe til med at andre kristne gør det.


Artiklen fortsætter efter annoncen: