Tiden inde til udskiftning af Logos II

Operation Mission er allerede i gang med at finde et større skib, der forventes at koste 12-15 mio. dollars

Pladsmangel i forhold til både besætning og gæster er årsagen til det store trosskridt.
Sidst i juni lagde skibet an ved Århus – men det moderate besøgstal i Danmark tåler ikke sammenligning med skibets afbenyttelse på de sydlige breddegrader.
I Ghana besøgte over en kvart million mennesker skibet. Ved et besøg i Beirut for nylig kom over 82.000 ombord.
– Når vi får så mange gæster på én gang, betyder det, at kun 20 pct. af dem kan deltage i de aktiviteter, vi har arrangeret, eller få en snak med personalet, forklarer OM skibenes leder, Bernd Guelker. – Vores vision er at erstatte det med et skib, der kan rumme en større og mere forbrugervenlig boghandel, flere rum til mindre programmer eller visning af Jesusfilmen og et meget større cafeteria, hvor gæster kan samtale med skibets personale og lokale kristne.
– I øjeblikket føler vi os som Jesus, der skulle mætte en stor skare med en lille ration brød, fortsætter Guelker. – Begrænsede ressourcer – men hvilke muligheder for tjeneste! Løsningen var ikke at skære ned på disse muligheder, men at øge ressourcerne!

Verdens ældste passagerskib

OM står for Operation Mission og driver foruden LOGOS II det ældre DOULOS. Ledelsen overvejer også dette skibs fremtid. DOULOS er nemlig med sine 90 år verdens ældste oceangående passagerskib, som stadig er i drift. Nye maritime regler, som træder i kraft i år 2010, vil kræve en nøje vurdering af skibets funktionsdygtighed.
Men foreløbig er OM’s ledelse på udkig efter en erstatning for LOGOS II – et større skib med plads til en besætning på 400 personer. Forhåndsundersøgelserne er allerede i gang. Man vurderer, at indkøb og indretning af det nye skib vil komme til at koste mellem 12 og 15 millioner dollars.

Logos-eventyret

Det gamle LOGOS II’s historie er lidt af et eventyr. Siden det begyndte at sejle i OM regi i 1989, har det lagt til kaj i over 200 havne i 72 af verdens lande og budt over 7 millioner gæster ombord. På 13 år har skibet distribueret 390.000 bibler og Ny Testamenter, 2 mio. kristne bøger og 3 mio. fagbøger.
Logos kunne lægge til i lande, som ellers ikke var åbne for evangeliet. Før kommunismens sammenbrud besøgte skibet Tallinn, Riga og Leningrad (det nuværende Skt. Petersborg). I sidstnævnte havn blev havnegebyret betalt med 40 bibler. I Liberia kom 700 præster til et seminar på skibet. Mange havde ikke deres egen bibel. Men da de forlod skibet, var de udrustet både med bibel og opslagsbøger til hjælp i opgaverne. Sammenlagt byder LOGOS II og DOULOS hvert år 1 million gæster velkomne ombord.