Danskerne råber politikerne op:
– Hold nallerne fra ulandsbistanden

Meningsmåling viser, at regeringen ikke skal pille ved ulandsbistanden. Det glæder Kristeligt Folkepartis Jann Sjursen og de Konservatives Gitte Seeberg.En meningsmåling, som forskningsmedarbejder Mette Tobiasen, Aalborg Universitet og ACNielsen AIM har lavet i samarbejde med en række organisationer herunder Dansk Røde Kors, Red Barnet, Dansk Missionsråd og Folkekirkens Nødhjælp, viser, at 69 pct. af danskerne ikke vil have, at ulandsbistanden sættes ned.

En advarsel til regeringen

Tallene fra rapporten glæder Kristeligt Folkepartis udenrigsordfører Jann Sjursen, som også er formand for Folketingets udenrigsudvalg:
– Det her er en advarsel til regeringen, som har begrundet de hidtidige nedskæringer med, at befolkningen ønsker velfærdsydelser i stedet. Den går ikke en gang med det niveau, vi nu er nede på. Det er meget positivt, at befolkningen er væsentlig mere solidariske, end regeringen vil gøre dem til.
Jann Sjursen er ked af, at der skal en rapport til, før at regeringen indser, at „de har nået smertegrænsen for nedskæringer i ulandsbistanden“.

Et fint niveau

Rapporten glæder også de Konservatives udenrigsordfører Gitte Seeberg:
– Det niveau, vi har fundet for ulandsbistanden i dag, er rimeligt og står godt i forhold til befolkningens ønske om at hjælpe de fattigste lande i denne verden, konkluderer Gitte Seeberg og lover, at hendes parti i de kommende år vil skærpe kravene i regeringsførelsen modtagere af ulandsbistand.

Flere data fra rapporten:

72 pct. er enige i, at Danmark har en interesse i at bekæmpe AIDS og andre sygdomme i fattige lande. 62 pct. mener, at Danmark har medansvar for at bekæmpe fattigdommen i verden. 44 pct. mener, at ulandshjælpen forbedrer levevilkår og kan mindske risikoen for krig. Og at den hjælper til at sprede demokrati og menneskerettigheder i verden.
Når det gælder financeringen foretrækker 60 pct., at der sker en beskæring af udgifter til broer og motorveje, mod 29 pct. som vil beskære af ulandshjælpen.
Hvis der enten skal skæres i afbetaling af statsgælden i forhold til beskæring af ulandshjælpen er holdning mere lige: 38 pct foretrækker beskræring af ulandshjælpen. 48 pct. foretrækker beskæring af afbetaling af statsgælden.
29 pct. vil have Danmark som foregangsland i betaling af ulandshjælp. Og 69 pct. vil have at Danmark betaler på et niveau, som svarer til de andre rige lande.