Verden er i krise

Om det opleves som værende langt væk eller tæt på er ligegyldigt. Det er et faktum, at denne tid er en krise tid. Der er krig og vi er involverede. Mange kilometer herfra er der mennesker der dør, men smerten kan være så tæt på som din bedste ven. Der kæmpes for at få fred. Den anden part skal overgive sig. Der er en taber i dette spil, og der er en vinder. I krigen handler det om at vinde. Hvis man overgiver sig, har man nemlig tabt. At overgive sig et tegn på svaghed!
I denne tid rammer påsken os. Jesu manifestation af det gudsrige som var kommet nær, skete i en krisetid hvor jøderne var hårdt trængt af romerne. I den tid var det, at Jesus manifesterede et budskab så anderledes end det man var vant til. – At det kun var ved at overgive sig, at man kunne vinde kampen. Den første prædiken Jesus holdt handlede om at overgive sig – til Guds rige, til Guds herredømme over sit liv.
Påsken handler om Jesus der overgiver sig til sin faders vilje, til sin faders herredømme – midt i en krisetid. Man sagde, at Gud havde forladt ham, at hans mission var mislykkes. Men det var helt forkert. Missionen var lykkes. Han havde vundet idet han overgav sig. Han overgav sig til Guds rige – Guds herredømme over sit liv.
Et citat til denne påske kunne være følgende: – Min hemmelighed er at jeg behøver Gud – at jeg er syg og ikke længere kan klare den alene. Jeg har behov for, at Gud kan hjælpe mig at give, for det er som om jeg ikke længere er i stand til selv at give; til at hjælpe mig at være god, da jeg ikke længere er i stand til at vise godhed; til at hjælpe mig at elske, da jeg lader til at være hinsides evnen til at elske. (Douglas Coupland fra bogen Livet efter Gud)